Zoeken vestigingslocatie

Bedrijf aan huis

Wellicht is het wenselijk en mogelijk dat u uw bedrijf aan huis gaat uitoefenen. Voorwaarde hiervoor is dat het bestemmingsplan dit moet toelaten. Wanneer blijkt dat het bestemmingsplan niet in de door u gewenste situatie voorziet (d.w.z. dat er strijdigheid is met het bestemmingsplan ter plaatse), kunt u een aanvraag indienen voor een zogenoemde gebruikstoestemming. Wellicht is er een vrijstellingsmogelijkheid waar u een beroep op kunt doen.

Lees meer in infoblad aan huis gebonden beroepen.

Pand kopen of huren?

In het uitgifteprotocol van de gemeente Oss neemt herinvulling van bestaande bedrijfspanden een belangrijke rol in. Er staan altijd bedrijfspanden leeg die direct of na een aantal aanpassingen te betrekken zijn. Het actuele aanbod in Oss (en de regio) vindt u door Oss te selecteren op bijvoorbeeld www.fundainbusiness.nl of www.debedrijfsmakelaar.nl.

Bestemmingsplan

Heeft u een pand gevonden wat te koop of te huur staat, dan is het raadzaam om eerst bij de gemeente na te gaan of het bestemmingsplan toelaat dat u ter plaatse uw bedrijf gaat uitoefenen. Indien dit niet het geval is, kan dit eventueel met een vrijstellingsprocedure (door B&W) alsnog mogelijk gemaakt worden. Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Bouwen, Milieu en Leefomgeving, telefoon 14 0412.
08-04-2011