De week van… Natasja Bloem

Laatst gewijzigd op: 19-10-2018

Als Accountmanager Economische Zaken heb ik een veelzijdige baan. Toch weet niet iedereen wat een accountmanager zoals ik nou eigenlijk allemaal doet. Daarom vertel ik in dit blog hoe een werkweek er voor mij uit kan zien.

Maandag: Poho

Elke maandag staat het Poho (portefeuillehoudersoverleg) op de agenda. Frank den Brok (wethouder Economische Zaken), Anne Zouridis (afdelingsmanager) en Eric Saras (programmamanager Economische Zaken) en ik bespreken dan de belangrijke dossiers. Daarnaast informeren en adviseren we de wethouder over lopende zaken en vragen we hem naar zijn standpunten. Dat gaat er heel georganiseerd aan toe: per onderwerp reserveren we tijd en daarbij sluiten steeds de betrokken ambtenaren aan. Iedere keer als deze meeting erop zit, voel ik dat de week weer écht is begonnen

Dinsdag: op pad!

Zoals ik in mijn vorige blog al vertelde, wil ik het lokale bedrijfsleven graag snel en goed leren kennen. Daarom breng ik veel bedrijven de komende maanden een bezoek. Zo heb ik vandaag bij Looman Salades kennisgemaakt met directeur Hans Looman. Geen directeur in pak, maar in gewone werkkleding, met de mouwen opgestroopt. Samen hebben we in een open gesprek gespard over thema’s als digitalisering, het verbeteren van bedrijfsprocessen en de steeds veranderende wetgeving rondom food. Wat een mooi Oss’ familiebedrijf!

Woensdag: Agrifood en Dome-X

De dag begint fris en fruitig! Mijn collega-beleidsmedewerker Cindy Hagestein en ik trekken ons even terug voor een brainstorm over de sector AgriFood. We bespreken de trends en ontwikkelingen, schrijven uit wat we al doen en waar we staan, en bedenken hoe we bedrijven in deze sector nóg beter kunnen helpen. Door alles goed in kaart te brengen en prioriteiten te stellen, kunnen we onze collega’s van Kernteam Economie volgende week een bondige reflectie geven op deze sector en alle aandachtsgebieden die daarbij horen.

Later op de dag heb ik samen met mijn collega-accountmanagers Frank Remmen en Leon van de Mortel in Dome-X een overleg met de business developers van de Kracht van New Business Oss, OndernemersLift+, de Talentencampus, Pivot Park, Logistiek Platform Oss, Vijfsterren Logistiek en Starterssucces Oss Bernheze. We presenteren allemaal waar we voor staan en delen onze jaarplannen, visies en strategieën. Voor mij is het de eerste keer dat ik dit overleg bijwoon. Maar ik ervaar het nu al als zeer waardevol: wat een enthousiaste groep mensen! En er is meteen werk aan de winkel, want ik heb mijn notitieblok volgeschreven…

Donderdag: afdelingsoverleg

Vandaag begint de dag met een afdelingsoverleg in het Logistics House: dé ontmoetingsplaats voor onderwijs, overheid en ondernemers op het gebied van logistiek in Noordoost-Brabant. Pieter Keeris, business developer voor Vijfsterren Logistiek, trapt af met een presentatie. Wat is Vijfsterren Logistiek precies? Wat doen ze? En wie vertegenwoordigen ze? Vervolgens krijgen we een rondleiding en zien we welke logistieke bedrijven er in het Logistics House zijn gevestigd. Prachtig om te zien hoe verbinding hier centraal staat. Natuurlijk maak ik wat foto’s en ik stuur ook nog even een tweet de wereld in. Hier moeten zoveel mogelijk mensen van weten!

Vrijdag: Hems en Vissers-Ploegmakers

De week zit er bijna op! Maar voor het weekend staan er voor mij nog twee bedrijfsbezoeken op de agenda. Te beginnen bij Hems. Hems BV was voorheen gevestigd in Netersel en besloot samen met dochterbedrijf Fortuna BV (Scheldestraat) zich te vestigen op Vorstengrafdonk. Ik blijf het bijzonder vinden om te zien wat er in een bedrijfspand allemaal gebeurt. Van de buitenkant heb je soms namelijk geen idee!

Dat is bij Hems zeker het geval. Gehuld in een witte jas, een haarnetje en stoffen slofjes leidt eigenaar Kees Hems me trots rond door zijn bedrijf. Hems heeft net het pand betrokken en past hier perfect. Oss is van oorsprong immers een vleesstad… Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van een breed assortiment vleesproducten zoals varkens-, rund-, kalfs- en lamsvlees, maar ook kip, die o.a. geleverd worden aan supermarkten, slagerijen, groothandel en horeca. Ik kijk mijn ogen uit en heb in een uur nog nooit zoveel vlees gezien. Overal is over nagedacht en elke ruimte wordt goed benut. Een indrukwekkend bedrijf met zo’n honderd arbeidsplaatsen, en ik weet zeker dat Kees alle medewerkers kent.

Daarna meteen door naar Vissers-Ploegmakers. Dit bedrijf ken ik al vanuit Erp, want ik heb eerder bij de gemeente Veghel gewerkt. Wat een prachtige locatie aan de haven! Mijn collega-accountmanager Frank Remmen is er ook bij, net als onze havenbeheerder René Dammen. Er zijn namelijk heel wat havengerelateerde vragen. Na een informatief gesprek zie ik op kantoor nog een mooi varken met een Oss’ tintje staan. Tijd voor een fotootje! De conclusie als ik weer in de auto stap? Dit bedrijf is hier helemaal op zijn plek!

De week is weer voorbij gevlogen… En zoals je hebt kunnen lezen, heb ik écht een veelzijdige baan. Gelukkig sluit dat prachtig aan bij het veelzijdige bedrijfsleven in onze mooie stad!

Natasja Bloem is Accountmanager Economische Zaken. Ze blogt hier regelmatig over haar werk en het Osse bedrijfsleven. Wilt u een keer met haar kennismaken? Of haar vertellen wat u van de gemeente verwacht op economisch gebied? Bel of mail dan: 06 - 17 11 53 65, n.bloem@oss.nl of volg Natasja via Twitter of LinkedIn.