Kennismaken met Oss van koud naar warm

Laatst gewijzigd op: 19-10-2018

De medewerkers van het Osse Kernteam Economie schrijven regelmatig een blog op deze plek. Persoonlijke verhalen en belevenissen over ondernemen in Oss. Deze keer schrijft Natasja Bloem(accountmanager Economische Zaken) over ’Kennismaken met Oss: van koud naar warm’.

Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk. Dat gold voor mij tijdens mijn eerste twee maanden als accountmanager Economische Zaken hier in Oss. Maar andersom ook natuurlijk! Van al die indrukken die ik heb opgedaan, lees je hieronder mijn persoonlijke top-3. Herkenbaar?

1. Wat een rijk MKB...

Oss heeft een gevarieerd bedrijfsleven. Maar wat me opvalt, is de belangrijke rol van het MKB, vooral het familiebedrijf. Want zonder anderen te kort te willen doen, gaat mijn hart bij het familiebedrijf altijd nét wat sneller kloppen.
Waarom? Waarschijnlijk omdat dit bedrijven zijn waar je de trots ervaart. En omdat ze lokaal en regionaal van betekenis willen zijn. Bovendien zijn ze laagdrempelig en bereid tot samenwerken. En ook dat heb ik als een belangrijk kenmerk van deze gemeente leren kennen.

2. Food, food, food

Ik ken het bedrijfsleven niet alleen als ambtenaar (bij de gemeenten Meierijstad en Oosterhout), maar ook als ondernemer. Een aantal jaren geleden had ik namelijk een cateringbedrijf. Dat is uiteindelijk niet geworden wat ik ervan had gehoopt, maar het heeft me wel veel inzicht opgeleverd: over het ondernemerschap én over de wereld van Food.
Dus ik was enthousiast toen ik werd uitgenodigd voor de vacature van accountmanager bij de gemeente Oss: een ondernemende gemeente met een prachtig verleden én een geweldige toekomst op het gebied van (Agri)food! ‘We Are Food’ is dit jaar natuurlijk een belangrijk thema. Nou, dat komt goed uit, want ‘I Am Food Too!’

3. Oss is gastvrij!

Als ik eerlijk ben, vind ik ‘koud’ bedrijven bellen niet altijd even leuk. Want wie weet zitten ze wel helemaal niet op je te wachten… In Oss bleek het tegendeel gelukkig waar.
Omdat ik het lokale bedrijfsleven snel en goed wil leren kennen, probeer ik zoveel mogelijk bedrijven te bezoeken. Enerzijds om kennis te maken, anderzijds om te horen wat we als gemeente allemaal kunnen betekenen.
Ik heb op verschillende plekken in het land gewoond en gewerkt, maar wat een gastvrije ontvangst krijg ik hier in Oss! Van Dalco Food en Euro Meat Oss tot Heurkens Bouwmaterialen… steeds kwam er een aangenaam tweerichtingsverkeer op gang. Zo leidde koud telefoneren opeens tot warme contacten! Een aangenaam gevoel, dat ik lang hoop vast te houden.

foto Natasja Bloem accountmanager Economisch Zaken

Natasja Bloem,
T 06 - 17 11 53 65
Volg Natasja via Twitter of LinkedIn.

Een overzicht van alle blogs en nieuwsberichten vindt onder bedrijvig nieuws.