Amerikaanse ambassade op bezoek in Oss

Laatst gewijzigd op: 11-10-2017

In september ontving industrieterrein Vorstengrafdonk te Oss een grote delegatie van de Amerikaanse ambassade, inclusief de huidige hoogste vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering in Nederland, Chargé d’Affaires Mr. Shawn Crowley. Ze bezochten hier de bedrijven Movianto en AFB International.

Movianto Nederland is een Europese distributiecentrum waar geneesmiddelen en farmaceutische hulpmiddelen liggen opgeslagen. Deze vinden hun weg naar ziekenhuizen, biotechnologische bedrijven, apothekers, groothandels, artsen en drogisterijen in heel Europa.

AFB International is een Amerikaanse onderneming, welke zich bezig houdt met de productie en vermarkting van smaakversterkers, essentieel voor de productie van smakelijke honden- en kattenvoeding. De Europese vestiging van AFB heeft in 2013 in Oss haar hoofdkantoor gebouwd, inclusief een uiterst moderne productiefaciliteit. Tijdens een 1,5 uur durende bijeenkomst presenteerde AFB zich aan de plaatsvervangend ambassadeur en gaven ze een uitgebreide rondleiding.