Bedrijfsbezoeken, startups en de planoloog

Laatst gewijzigd op: 19-10-2018

De medewerkers van het Osse Kernteam Economie schrijven regelmatig een blog op deze plek. Persoonlijke verhalen en belevenissen over ondernemen in Oss. Deze keer schrijft Natasja Bloem(accountmanager Economische Zaken) over bedrijfsbezoeken, startups en de planoloog.

In één van mijn eerste blogs vertelde ik hoe mijn week als Accountmanager Economische Zaken eruit kan zien. Op dat verhaal kreeg ik veel leuke reacties, maar stiekem maak ik nog veel méér bijzondere dingen mee. Om het inkijkje compleet te maken, deel ik daarom nog wat recente ervaringen als accountmanager in deze mooie stad.

Oss is een belangrijke gemeente als het gaat om voedsel en de verwerking ervan. Boeren, bierbrouwers, verpakkingsbedrijven… het portfolio van food-gerelateerde bedrijven en organisaties is indrukwekkend. Ik vind het belangrijk om de tijd te nemen om die ondernemers te leren kennen.

Een woordje Maleis

Zo ging ik voor de zomervakantie langs bij Padifood: een prachtig bedrijf waar ze op grote schaal verse Oosterse maaltijden bereiden. Eigenaar Leon Thé had het hartstikke druk, maar leidde me vol trots rond door zijn bedrijf. Tijdens die rondleiding sprak hij heel open over zijn visie op de toekomst. Maar hij liet me ook zien hoe ze in de keukens – waar een paar reusachtige wokpannen staan – dagelijks bezig zijn met het verbeteren van hun recepturen. Zo nu en dan hoorde ik trouwens een Maleis’ woord dat ik kende; mijn vader is namelijk Indisch. Daar stond Leon wel even van te kijken!

Brabant Startup Fonds

Maar als accountmanager doe ik natuurlijk meer dan bedrijven bezoeken. Zo ben ik kort voor de lancering van het nieuwe Brabant Startup-programma op bezoek geweest bij een oud-collega in het provinciehuis. Als medeoprichter kon hij me veel over dit programma en het Brabant Startup fonds vertellen. Interessant om te weten, want daardoor kan ik Osse startups in de toekomst ook op dit fonds wijzen.

Op pad met de planoloog

Een bezoek aan de Marsfabriek in Veghel, de Ondernemersboost van de Rabobank, de eindpresentatie van de studenten van de HAS-minor… eigenlijk heb ik veel te veel te vertellen. Maar om de lengte van dit blog een beetje behapbaar te houden, deel ik nog één mooie (en belangrijke) activiteit van de afgelopen maand: een ronde over onze bedrijventerreinen met onze planoloog.

Ruimtelijke ordening is ontzettend interessant. Op een computerscherm krijg je weliswaar een overzichtelijk beeld van de indeling van onze bedrijventerreinen, maar voor een écht goede indruk is het beter om gewoon zelf op pad te gaan. Dan krijg je veel meer gevoel bij een verdeling en ontdek je soms dat situaties toch anders zijn dan onze digitale modellen vertellen. Samen met onze planoloog hebben we ook nu weer een aantal verrassende inzichten opgedaan. Die ronde houden we er dus in!

Andere ervaringen…

Dat was hem voor nu. Ben je als Osse ondernemer benieuwd naar mijn andere ervaringen? Of wil je gewoon eens kennis met me maken? Laat het me dan weten. Ik kom graag bij je langs!

Natasja Bloem is Accountmanager Economische Zaken. Ze blogt hier regelmatig over haar werk en het Osse bedrijfsleven. Wilt u een keer met haar kennismaken? Of haar vertellen wat u van de gemeente verwacht op economisch gebied? Bel of mail dan: 06 - 17 11 53 65, n.bloem@oss.nl. Volg Natasja via Twitter of LinkedIn