Het nieuwe hondenbeleid: een tussenstand

In onze gemeente wonen circa 9.000 honden en hun baasjes. In 2015 hebben we een nieuw hondenbeleid ingevoerd. We merken dat veel mensen zich aan deze nieuwe regels houden. Vaak zijn de honden aangelijnd en wordt de poep netjes opgeruimd maar het kan en moet nog beter. Er ligt nog te veel poep op plaatsen waar we dat niet willen. In het najaar willen we het huidige hondenbeleid evalueren. Graag horen we dan van u wat u van het huidige hondenbeleid vindt. Ook gaan we de ervaringen van de dorps- en wijkraden opvragen.

Hoe zat het ook alweer?

Hieronder in het kort de regels van het hondenbeleid:
. Hond altijd aan de lijn behalve op een losloopterrein of -gebied.
. Ruim de poep van de hond meteen op. Op een losloopterrein én buiten de bebouwde kom hoeft dit niet.
. Zorg dat u een opruimmiddel bij u hebt.
Meer informatie en de kaarten met de losloopgebieden

Hondenbelasting

Elk baasje betaalt hondenbelasting. Gemeente Oss gebruikt deze hondenbelasting om de hondenvoorzieningen aan te leggen en te onderhouden. De belastinggelden worden gebruikt voor het onderhouden van de losloopterreinen: het onderhoud van het hekwerk, de bankjes, het maaien van gras, het plaatsen van borden en het opruimen van poep. Ook worden afvalbakken voor hondenpoep geplaatst, onderhouden en geleegd.

Hond aanmelden

Meld uw hond digitaal aan via https://bs-ob.nl of neem contact op met telefoonnummer 088-5510000. Hebt u uw hond niet meer? Vergeet dan niet uw hond af te melden

Baasje aan het woord:

Wat vinden mensen met een hond tot nu toe van het nieuwe beleid? We vroegen het dit keer aan Bert van Geffen.