Krachten in metaal gebundeld

Laatst gewijzigd op: 30-09-2019

Metaalkracht heeft onlangs hun eerste schildje overhandigd aan wethouder Frank den Brok. Het platform werd opgericht door ondernemers, maar is sinds het eerst begin gefaciliteerd door de gemeente Oss. Vandaar dat ze bij het gemeentehuis het eerste schild ophangen. Dat krijgt een plaatsje in de vitrine bij de hoofdingang aan de Raadhuislaan. In het nieuwe jaar krijgen alle andere leden het schild.

Over MetaalKracht

MetaalKracht Oss is een samenwerkingsverband van metaalbedrijven in Oss en omgeving. Ongeveer driekwart van de ondernemers uit de branche is lid. Het platform werd drie jaar geleden opgericht en heeft als belangrijkste doel het uitwisselen van kennis en ervaring tussen de verschillende bedrijven in de regio. Met de schildjes hoopt het samenwerkingsverband de naamsbekendheid te vergroten.

Het doel van Metaalkracht Oss is zich te verenigen en gezamenlijk naar buiten te treden over onderwerpen die hen allen aangaat. Zo zet Metaalkracht zich in om onderwijs van techniek beter te laten aansluiten op de praktijk. In september vorig jaar is daartoe het Techniek Promotie Lokaal gerealiseerd op het Hooghuis. Hiervoor is samengewerkt met Stichting OOM, het Hooghuis en TechniekInOss. Doel van dit lokaal is om basisschool leerlingen in de praktijk kennis te laten maken met techniek.

Het Metaalkracht netwerk bestaat intussen uit een dertigtal bedrijven die allemaal de Metaalkracht plaquette gaan voeren. Op de foto bestuursleden van Metaalkracht en de gemeente Oss, te weten van links naar rechts Paul Egelmeers (Spartners), Teun Brands (gemeente Oss), Theo Bruinsma (Marel Stork), Frank den Brok en Henk van Grinsven (Raak Staal).

www.metaalkrachtoss.nl