Osse innovatieve bedrijven: DRT Vloeren

Laatst gewijzigd op: 30-09-2019

DRT Vloeren is specialist in naadloze vloerafwerkingen op basis van kunsthars of cement. Het Osse bedrijf onderscheidt zich op innovatieve wijze in deze veeleisende markt. Directeur-eigenaar Andriette Dobbelsteen vertelt hoe die innovatie niet altijd in nieuwe technieken hoeft te zitten.

Kenniscentrum in de vloerenbranche

DRT Vloeren richt zich op de technische markt waar functionele oplossingen worden gevraagd (zoals de branches als food, logistiek en zware industrie), en op de esthetische markt met mooie vloeren voor projecten en consumenten. Het familiebedrijf staat bekend als een van de meest gerenommeerde kunststofvloerenbedrijven van Nederland én België.

“Veel mensen kennen ons van de mooie gietvloeren die we leggen. Dat klopt natuurlijk, maar in werkelijkheid doen we veel meer dan dat. Door de constante evolutie in onze branche is ons dienstenpakket namelijk alsmaar uitgebreid.”

Risico

Opdrachtgevers zoeken volgens Dobbelsteen steeds vaker naar partijen die hen volledig kunnen ontzorgen en ‘het risico’ willen overnemen. En om je klanten optimaal te kunnen blijven bedienen, móet je als bedrijf dus wel stappen zetten.

“Naast het daadwerkelijke leggen van een topafwerking werden we bijvoorbeeld steeds vaker gevraagd om ook het sloopwerk, de wederopbouw en de detailleringen voor onze rekening te nemen. Later kwamen daar nog meer verzoeken bij, zoals het vooraf meedenken en een stukje ingenieurswerk. We groeiden uit tot aannemer op het gebied van het complete vloerenpakket.”

Early adopter

Zo is DRT Vloeren tegenwoordig een totaalaanbieder met een korte doorlooptijd. Maar naast het brede dienstenpakket onderscheidt het bedrijf zich ook op andere manieren.

“Je kunt ons een echte early adopter noemen. Zodra producten van toegevoegde waarde zich aandienen, zitten we er bovenop. Om een voorbeeld te geven: voor de esthetische markt spelen we in op de nieuwste trends die we hebben gezien tijdens de Dutch Design Week en de Via Lambrate in Milaan. Of we ontwikkelen zelf een snel en solide vloersysteem voor een grote landelijke keten.”

Directeur-eigenaar Andriette Dobbelsteen

Directeur-eigenaar Andriette Dobbelsteen

“Ook op het gebied van service kun je je innovatief zijn”

Innovatie

In het moderne ondernemen gaat het vaak over innovatie, maar een vaststaande betekenis voor dat begrip is er eigenlijk niet echt. Ook Dobbelsteen heeft zo haar eigen kijk op de term.

“De term wordt inderdaad breed omarmd. Maar voor mij houdt innoveren in dat je continu op het scherpst van de snede opereert en jezelf blijft ontwikkelen. En dat is eigenlijk precies wat we bij DRT Vloeren doen.”

Service

Bij innoveren denk je al snel aan allerlei technologische vernieuwingen en uitvindingen. Maar volgens Dobbelsteen kan innovatie ook in hele andere vormen tot uiting komen.

“Denk maar eens aan innovatie op het gebied van service. Ook op dát terrein kun je je ontwikkelen en vooruitstrevend zijn. Zo zijn wij het eerste vloerenbedrijf in de Benelux met een echte customer serviceafdeling gespecialiseerd in plaatselijke reparatie, van groot belang bij onze naadloze vloeren. Dat is óók innovatie.”

Voorkant

Volgens Dobbelsteen zijn er diverse manieren om je service naar klanten te verbeteren. Bijvoorbeeld door al in een vroeg stadium met je klanten mee te denken.

“Door al onze ervaring beschikken we over zóveel expertise. We zouden wel gek zijn om die kennis niet al aan de voorkant met onze klanten te delen. Zo voorkom je bovendien dat je na afloop van een project nog zaken moet verbeteren of corrigeren.”

“We willen ons profileren als kenniscentrum op het gebied van vloeren”

Toekomst

Het succes van DRT Vloeren zorgt ervoor dat het bedrijf ‘uit zijn jasje groeit’. Een nieuwbouwpand moet daar een oplossing voor gaan bieden. Maar er staan nog meer punten op de agenda van Dobbelsteen.

“We willen ons de komende jaren nog duidelijker profileren als kenniscentrum op het gebied van vloeren. Ook willen we doorbouwen aan ons ingenieursbureau en deze tak van ons bedrijf meer profileren. Nog meer dan dat we het al zijn, willen we hét adres worden op het gebied van vloeren in Nederland en België.”