Pivot Valorisation Award voor wetenschappelijk talent

Laatst gewijzigd op: 30-09-2019

Gemeente Oss en Pivot Park presenteren dit jaar voor het eerst de Pivot Valorisation Award voor een PhD/Postdoc talent in de Life Sciences sector. De Award wordt uitgereikt op de Pivot Oncology Conference die op 21 november plaatsvindt op het Osse Pivot Park. Deze unieke Award helpt jong talent op weg bij het realiseren en op de markt brengen van een innovatie in de Life Sciences sector.

Valorisation

Valorisatie is het toepasbaar maken van wetenschappelijke kennis in innovaties voor bedrijven, overheden en organisaties. Valorisatie vindt in Oss volop plaats op de Life Sciences campus Pivot Park. Hier vindt je unieke state-of-the-art faciliteiten én de flexibiliteit om maatwerk te leveren aan (startende)ondernemers. Jong talent maken we graag beter bekend met deze mogelijkheden.

Award

Naast een geldbedrag en weekendje Oss wordt de winnaar een jaar opgenomen in de Pivot Park community. Dit betekent een jaar lang individuele coaching van en toegang tot het unieke netwerk van succesvolle wetenschappers en ondernemers zoals Stan van Boeckel (CSO Pivot Park), Floris van Delft (CSO en co-founder Synaffix), Andrea van Elsas (CSO en co-founder Aduro Biotech Europe) en Allard Kaptein (co-founder en EVP Discovery Acerta Pharma).

Opgenomen worden in de Pivot Park Community betekend dat je met behulp van experts de contouren van een business plan kunt opstellen. 'Er zit hier waanzinnig veel expertise op het park', aldus Floris van Delft. Andrea van Elsas vult aan: 'Met deze Award willen we de volgende generatie ondernemers klaar stomen en duidelijk maken dat je goed kunt ondernemen hier op het Pivot Park, in Nederland, in Oss.' 'We willen iets aanwakkeren dat verder gaat dan het afronden van een studie', aldus Allard Kaptein. Mirjam Mol CEO van Pivot Park, zegt: 'De Pivot Valorisation Award is dé kans voor wetenschappelijk talent om hun idee om te zetten in Business.' 'Je komt in contact met succesvolle ondernemers met een enorme expertise op zowel het wetenschappelijke als ondernemersvlak binnen geneesmiddelen-ontwikkeling. Dit is een enorme kans!', vult Stan van Boeckel aan.

Over Oss

In Oss wordt gewerkt aan innovatie om te komen tot een duurzame economie en samenleving. De open innovatie campus Pivot Park is hiervan een sterk voorbeeld. Burgemeester Wobine Buijs zegt hierover: 'Verbinden van overheid, onderwijs en ondernemers vinden we in de gemeente Oss belangrijk. Als talentvolle studenten samenwerken met vooruitstrevende ondernemers, dan komen daar waardevolle innovaties uit. Dat gebeurt hier in Oss!'

Meer weten?

Ga naar www.pivotpark.com en lees de pagina over de Pivot Valorisation Award. Daar vind je informatie over hoe je je kunt aanmelden, de inschrijvingstermijn en welke ondernemers en wetenschappers plaats hebben genomen in het Scientific Committee. Daar vindt je ook meer informatie over de Pivot Oncology Conference van 21 november 2017.