Coronavirus: vervoer en parkeren

Laatst gewijzigd op: 30-03-2020

Moet ik in het centrum van Oss betalen voor het parkeren?

U hoeft in het centrum niet te betalen voor het parkeren. De gemeente Oss heeft besloten om parkeren tijdelijk gratis te maken om middenstanders een steuntje in de rug te geven. We weten nog niet hoe lang deze maatregel duurt. Wilt u weten waar u terecht kunt om te parkeren? Lees meer over het parkeren in het centrum

Zijn de (bewaakte) fietsenstallingen open?

  • De tijdelijke fietsenstalling De Wal is dicht.
  • De tijdelijke fietsenstalling aan de Spoorlaan (station) is ook dicht. Bij de fietsenstalling hangt een telefoonnummer voor degene van wie de fiets nog binnen staat. U kunt dat nummer bellen om uw fiets op te halen deze week.
  • Bij de fietsenstallingen Kruisstraat (bij Groene Engel) en Oostwal (bij Bristol) is vanaf maandag 16 maart GEEN toezichthouder meer. U kunt nog wel uw fiets stallen. Er is alleen nog maar camerabewaking.

Rijden er buurt- en wijkbussen?

Nee, vervoerder Arriva heeft alle buurtbussen in Brabant geschrapt. Ook de wijkbussen rijden niet. Andere buslijnen rijden volgens de vakantiedienstregeling.

Voordelig reizen met de Regiotaxi

Omdat de buurtbussen niet rijden, kunt u tijdelijk voordelig reizen met de regiotaxi. De provincie heeft hierover afspraken gemaakt met de vijf regiotaxiregio’s in Brabant. Dit geldt in elk geval tot 1 juni 2020.