Coronavirus: vervoer en parkeren

Laatst gewijzigd op: 26-06-2020

Weer betaald parkeren vanaf 15 juli

Het kabinet is de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan aan het afbouwen. Langzaam aan wordt steeds meer mogelijk. We merken dat ook aan de drukte in de binnenstad en op de parkeerterreinen. In maart besloot het college om niet te handhaven op betaald parkeren. Deze maatregel vervalt en per 15 juli moeten bezoekers weer betalen voor het parkeren in Oss.
Lees meer over het parkeren in het centrum

Zijn de (bewaakte) fietsenstallingen open?

  • De tijdelijke fietsenstalling De Wal is dicht.
  • De tijdelijke fietsenstalling aan de Spoorlaan (station) is ook dicht. Bij de fietsenstalling hangt een telefoonnummer voor degene van wie de fiets nog binnen staat. U kunt dat nummer bellen om uw fiets op te halen deze week.
  • Bij de fietsenstallingen Kruisstraat (bij Groene Engel) en Oostwal (bij Bristol) is geen toezichthouder meer. U kunt nog wel uw fiets stallen. Er is alleen nog maar camerabewaking.

Rijden er buurt- en wijkbussen?

Nee, vervoerder Arriva heeft alle buurtbussen in Brabant geschrapt. Ook de wijkbussen rijden niet. Aanpassingen dienstverlening Arriva en aangepaste dienstverlening Noord-Brabant.

Voordelig reizen met de Regiotaxi

Omdat de buurtbussen niet rijden, kunt u tijdelijk voordelig reizen met de regiotaxi. De provincie heeft hierover afspraken gemaakt met de vijf regiotaxiregio’s in Brabant. Dit geldt in elk geval tot 1 juni 2020.

Klik hier om naar de enquête te gaan.