Coronavirus: zorg en welzijn

Laatst gewijzigd op: 06-07-2021

Hebt u zorg of hulp nodig?

Lukt het niet om in uw eigen omgeving zorg en hulp te regelen? Bel of mail dan naar Team Toegang Zorg en Welzijn via telefoonnummer 14 0412 of stuur een e-mail naar zorgenwelzijn@oss.nl. Het team kan hulp regelen op een andere manier. Bijvoorbeeld met het zoeken naar een passende vrijwilliger. Zoals iemand die uw boodschappen kan doen of medicijnen kan halen.
Lees meer over de Toegang Zorg en Welzijn

Hebt u geen vervoer naar uw vaccinatielocatie?

Wordt u binnenkort gevaccineerd tegen het coronavirus? En weet u niet hoe u bij de priklocatie kunt komen? Bijvoorbeeld omdat u een lichamelijke beperking hebt? Dan kunt u de Regiotaxi gebruiken. Hebt u een Wmo-pas van de Regiotaxi, dan is de rit voor u en uw begeleider gratis.
Lees meer over reizen naar een priklocatie via de website van Regiotaxi

Hebt u hulp nodig bij herstel van corona?

De meeste mensen herstellen gelukkig goed van corona. Maar sommigen houden gezondheidsklachten of lopen tegen andere problemen aan. Daar kunt u hulp bij krijgen. Bijvoorbeeld om uw conditie weer op te bouwen, om ervaringen te verwerken, om uw werk of financiële situatie te bespreken. Soms ook blijven er klachten bestaan waar u nog lange tijd last van kunt houden.
Lees hier welke organisaties kunnen helpen bij uw herstel

Hebt u na herstel van corona ernstige klachten of beperkingen?

Vraag dan uw huisarts of specialist of u in aanmerking komt voor eerstelijns paramedische herstelzorg. Die kan bestaan uit fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie, diëtetiek en logopedie. Deze zorg wordt tot 1 augustus 2021 onder voorwaarden vergoed uit het basispakket. Een belangrijke voorwaarde is dat u meewerkt aan onderzoek naar het effect van de herstelzorg.
Lees meer over paramedische herstelzorg

Hebt u een vraag over uw hulp of hulpmiddel van de Wmo?

Neem dan contact op met de Toegang Zorg en Welzijn. Zij zijn elke werkdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 14 0412. Of stuur een mail naar zorgenwelzijn@ossnl.
Lees meer over de Toegang Zorg en Welzijn

Wilt u iemand anders helpen?

Hebt u tijd om iemand te helpen? Bijvoorbeeld met boodschappen doen, de hond uitlaten, een dagelijks telefoontje of eten koken? Meldt u dan aan bij ONS welzijn. Dit kan door te bellen naar het wijkteam van ONS welzijn. Of door te bellen naar ONS welzijn via telefoonnummer 088 - 3742525. Zij brengen vraag en aanbod van hulp bij elkaar.

Coronacrisis: maakt u zich zorgen over uzelf of een ander?

Voor iedereen in Nederland die vragen heeft of zich zorgen maakt over zichzelf of een ander is er nu het Steunpunt Coronazorgen. U vindt hier informatie en tips over hoe u met uw zorgen om kunt gaan. U vindt er ook links naar hulp. Deze website is gemaakt in opdracht van het Ministerie en het RIVM.
Lees meer op Steunpunt Coronazorgen

Klik hier om naar de enquête te gaan.