Coronavirus: zorg en welzijn

Laatst gewijzigd op: 10-07-2020

Hebt u hulp of zorg nodig?

Dan kunt u het volgende doen:

  • Overleg met uw zorgaanbieder als u die hebt.
  • Kijk in uw eigen omgeving wat u kunt regelen. Denk aan kennissen, vrienden, familie en buren.
  • Komt u er niet uit? Bel of mail naar team Toegang Zorg en Welzijn via telefoonnummer 14 0412 of stuur een e-mail naar zorgenwelzijn@oss.nl

Lukt het niet om uw problemen in uw eigen omgeving op te lossen?

Lukt het niet om in uw eigen omgeving zorg en hulp te regelen? Bel of mail dan naar Team Toegang Zorg& Welzijn via telefoonnummer 14 0412 of stuur een e-mail naar zorgenwelzijn@oss.nl.

Wat doet het team Toegang Zorg en Welzijn?

Wanneer u in uw eigen omgeving geen hulp en zorg kunt regelen, is er team Toegang Zorg en Welzijn. Het team kan hulp regelen op een andere manier. Bijvoorbeeld met het zoeken naar een passende vrijwilliger. Zoals iemand die uw boodschappen kan doen of medicijnen kan halen.
Lees meer over de Toegang Zorg en Welzijn

Wilt u iemand helpen?

Hebt u tijd om iemand te helpen? Meldt u dan aan bij ONS welzijn. Dit kan door te bellen naar het wijkteam van ONS welzijn. Of door te bellen naar ONS welzijn via telefoonnummer 088 - 3742525. Zij brengen vraag en aanbod van hulp bij elkaar.

Hoe kunt u iemand helpen?

Voorbeelden van hulp zijn: boodschappen doen, medicijnen halen, de hond uitlaten, een dagelijks telefoontje of eten koken. Wees voorzichtig met persoonlijk contact, volg de regels van het RIVM. Hiermee voorkomt u dat u het virus verspreidt.

Hebt u een vraag over uw hulp of hulpmiddel van de Wmo?

Neem dan contact op met de Toegang Zorg en Welzijn. Zij zijn elke werkdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 14 0412. Of stuur een mail naar zorgenwelzijn@ossnl.
Lees meer over de Toegang Zorg en Welzijn

Hebt u Q-koorts en vragen over het coronavirus?

Neem dan contact op met Q-support. Deze organisatie kan uw vragen beantwoorden en is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 14.00 uur op telefoonnummer 073 610 00 10. Mailen kan natuurlijk ook: info@q-support.nu.

Is gewoon reizen met Regiotaxi weer mogelijk?

Vanaf woensdag 1 juli worden de regels voor het reizen met de regiotaxi verder versoepeld. Er blijven echter bepaalde voorzorgsmaatregelen van kracht om het gevaar van besmetting met het corona virus zoveel mogelijk te beperken.
Lees meer in het nieuwsbericht van Regiotaxi.

Klik hier om naar de enquĂȘte te gaan.