Doe mee met het NK tegelwippen

Laatst gewijzigd op: 16-08-2022

Tot 31 oktober 2022 speelt heel Nederland het Nationaal Kampioenschap (NK) Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen (gevel)tuin. Bedrijven en scholen iedereen mag mee doen. Doe jij ook mee?

Waarom tegels wippen?

Tegels eruit, groen erin: het heeft veel voordelen. Groen werkt verkoelend, terwijl tegels juist je tuin opwarmen. Dat is wel zo fijn als we meer warme zomers en hittegolven krijgen door de klimaatverandering. Ook trekt groen meer vlinders en bijen aan, waardoor deze insecten beter in de stad kunnen overleven. Het regenwater kan beter weglopen in een groene omgeving. Dit is belangrijk in een tijd waarin stortbuien steeds vaker voorkomen.

Doe je mee?

Geef je tegels op bij de Tegelteller. Geef het aantal tegels door én twee foto’s. Een foto ‘voor’ en een foto ‘na’ het tegelwippen. Jouw tegels worden opgeteld bij de tegelstand van de gemeente Oss.
Stuur ook een mail naar praktischallesgroen@oss.nl. Geef hierin aan je naam, adres en hoeveel tegels van welk formaat je weghaalt. De eerste 40 aanmeldingen belonen we met een waardebon van € 15,- van tuincentrum Coppelmans in Oss. Hiermee kun je meteen planten kopen! In het tuincentrum vind je op het klimaatplein tips voor planten, die bijdragen aan de biodiversiteit en nog veel meer informatie. Laat je inspireren!

Vraag een geveltuin aan

Geveltuinen zorgen voor meer groen in de straten. En het is een prima manier om tegels te wippen! Het mooie aan een geveltuin is dat de beperkte ruimte in de stad optimaal wordt benut. Niet iedereen heeft ruimte voor een voortuin, maar bijna iedereen heeft ruimte voor een geveltuin.
Gaat u ook voor een geveltuin? Wij helpen je daar graag bij!

Meer informatie

Voor vragen neem contact op met Nina Schagen, via tel. 140412 of mail naar praktischallesgroen@oss.nl