Gemeente Oss erkent als inclusief werkgever door het PSO keurmerk!

Laatst gewijzigd op: 16-06-2020

Gemeente Oss behoudt Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit een onafhankelijke toets blijkt dat de gemeente Oss nog steeds op een goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeente werkt bij voorkeur samen met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert gemeente Oss een goede bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Henk Mensink, gemeentesecretaris

“Sociaal ondernemerschap is een vanzelfsprekendheid voor ons. Als gemeente willen we dat iedereen ‘mee kan en mag doen’. Dit geldt ook voor ons als werkgever. Iedereen heeft talent en kan een waardevolle bijdrage leveren aan onze maatschappelijke opgaven, uiteraard ook mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.”

PSO met vier treden

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO, dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de treden is, dat organisaties kunnen groeien op de ladder. Bijvoorbeeld door meer banen aan kwetsbare groepen in onze samenleving aan te bieden.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op de website van PSO Nederland.

foto

Klik hier om naar de enquête te gaan.