Help mee op één van de Osse stembureaus

Laatst gewijzigd op: 18-01-2021

Gemeente Oss zocht enthousiaste mensen die willen helpen op één van de Osse stembureaus. Je controleert onder andere de stempassen en zorgt dat de stemmen aan het eind van de dag goed geteld zijn. Ervaring is niet nodig, wel enthousiasme. En je moet heel zorgvuldig kunnen werken.

Twee functies op stembureau

Op 17 maart kun je kiezen uit twee functies:

Voorzitter van een stembureau

Als voorzitter heb je de leiding in een van de stembureaus. Je zorgt onder andere voor de planning, je verdeelt de taken en let erop dat alles op het stembureau goed gaat. Je bent ervoor verantwoordelijk dat aan het einde van de dag alle stemmen goed zijn geteld. Je bent 18 jaar of ouder en je hebt minimaal MBO+ werk- en denkniveau. De vergoeding voor een voorzitter is 220 euro.

Lid van een stembureau

Als lid van het stembureau help je de voorzitter. Je controleert onder andere de stempassen van mensen die komen stemmen en je houdt precies bij hoeveel mensen komen stemmen. Je let er op dat mensen stembiljet op de goede manier in de bus doen. Je bent 18 jaar of ouder en je hebt minimaal MBO+ werk- en denkniveau. De vergoeding voor een stembureaulid is 175 euro.

Opleiding verplicht

Je krijgt na je aanmelding een uitnodiging voor een opleiding via internet (e-learning). Deze is verplicht voor leden én voorzitters en je moet een voldoende hebben voor de eindopdracht. Je kunt de opleiding gewoon thuis doen.

Vragen

Heb je een vraag over meehelpen op één van de Osse stembureaus? Mail dan naar stembureau@oss.nl of bel naar 14 0412.

Twee meiden met een groot stempotlood

Klik hier om naar de enquête te gaan.