‘Schulden staan nooit op zichzelf - er zitten vaak andere problemen achter’

Laatst gewijzigd op: 16-03-2020

Miranda de Haas (48): ‘Mijn schuld was niet bijzonder groot. Het begon met een lening in mijn studietijd. Die had ik laten oplopen tot 5000 euro. Pas toen ik ervan af was, besefte ik dat het al die tijd een enorme beperking was geweest. Weinig tot geen geld hebben, werkt verstikkend. Het maakt je wereld heel erg klein. Nu werk ik als ervaringsdeskundige op de beleidsafdeling van de gemeente Meppel. Ik wil zorgen dat niemand nog tussen wal en schip valt.’ Lees op komuitjeschuld.nl het hele verhaal van Miranda en hoe zij de eerste stap zette om uit de schulden te komen.

Hulp bij geldzorgen

Het is belangrijk dat mensen zo snel mogelijk hulp krijgen bij hun geldzorgen. De eerste stap naar een oplossing? Eerlijk zijn over de situatie en er met iemand over praten. Iemand die zij vertrouwen. Ook de gemeente Oss (bel 14 0412) of Schuldhulpmaatje (mail schuldhulpmaatjeoss@gmail.com) kan helpen.

Ook jij kunt daarbij helpen

Ken jij mensen die mogelijk geldzorgen hebben? Praat erover. ‘Kom jij eruit?’ is een eenvoudige vraag, waarmee je het gesprek kunt beginnen. Kijk voor verhalen en gesprekstips op: www.komuitjeschuld.nl

logo komuitjeschuld.nl
poster Kom jij er uit?