Gemeente Oss helpt je aan een koele zomer!

Laatst gewijzigd op: 30-03-2021

Voor welk fraai groen uitzicht ga jij deze zomer? Groen helpt je niet alleen te ontspannen, maar zorgt ook voor de nodige verkoeling. Dat is fijn als het weer zo’n hete zomer wordt als afgelopen jaar. Dit jaar wordt vergroenen in combinatie met waterberging nóg aantrekkelijker met een bijdrage van het Waterschap Aa en Maas en de gemeente Oss. Een bijdrage die kan oplopen tot maar liefst € 7500.

Je hebt recht op een bijdrage als je aan alle onderstaande voorwaarden voldoet:

Voorbeelden van maatregelen die jij kunt nemen:

  • Het aanleggen van een groen dak
  • Het aanleggen van een buurtmoestuin
  • Het verruilen van tegels voor groen
  • Het aanleggen van een geveltuin
  • Kijk voor inspiratie op www.huisjeboompjebeter.nl

Hoe hoog is de bijdrage?

Alle inwoners in het verzorgingsgebied van Waterschap Aa en Maas komen in aanmerking voor een bijdrage. De gemeenten in het samenwerkingsverband AS50 (Oss, Bernheze, Uden, Meierijstad, Landerd, Boekel) doen daar een schepje bovenop. Voor inwoners van de gemeente Oss geldt dat ze kunnen rekenen op een bijdrage van 45% van de kosten met een maximum van € 7500.

Voorschot en betaling

Wordt jouw aanvraag met offerte of kostenraming goedgekeurd? Dan ontvang je binnen 10 weken bericht en een voorschot. Na het ontvangen van het voorschot heb je 6 maanden de tijd om je project af te ronden.

Vaststellen definitieve bijdrage

Na afronding van jouw project zet je je facturen, bankafschrift en foto’s in jouw digitale dossier in ‘Mijn AA en Maas’. Wij bekijken de stukken en stellen de definitieve bijdrage vast.

  • Voldoet je aanvraag aan de voorwaarden die in de voorlopige toekenning staan? Dan mag je het voorschot houden.
  • Voldoet je aan vraag hier niet aan? Dan kun je het project aanpassen zodat het wel voldoet aan de voorwaarden of je moet het voorschot (deels) terugbetalen. Hierover ontvang je een brief.

Klik hier om naar de enquête te gaan.