Ondernemers centrum Oss terug naar de collegebanken

Laatst gewijzigd op: 30-09-2019

Samen met Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch heeft de gemeente Oss een programma ontwikkeld om centrumondernemers het komende half jaar op verschillende manieren te helpen. Zoals het geven van speciale colleges Innovatie en Retail om hen te inspireren vernieuwend te ondernemen. Daarnaast gaan 11 studenten tijdens hun stage aan de slag bij ondernemers om te onderzoeken hoe deze vernieuwing vorm te geven.

Bijeenkomsten

De kick-off van vandaag is ook het startschot van de stageperiode van de 11 studenten. De aanwezige ondernemers en studenten kregen van Avans projectleider Kees van Kaam een toelichting over het project en een college over duurzaam veranderen. In het najaar volgen nog een college over ‘Innovatie en ondernemerschap’ (15/10) en ‘Toepassen van veranderingen’ (09/11). De afsluiting van de stageperiode vindt plaats tijdens het seminar ‘Vernieuwend ondernemen’ op maandag 25 januari 2016. Tijdens dit seminar, waarbij alle centrumondernemers welkom zijn, presenteren de studenten hun onderzoeksresultaten en aanbevelingen.

Stage

De studenten zijn afkomstig van de richting Advanced Business Creation en Small Business en Retail Management aan de Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Van september t/m januari 2016 lopen ze stage bij 12 centrum ondernemers. Dat zijn Bloqq, Bogaerts Optiek, Christian Chocolaterie samen met Van Bakel Vis, De Winkel, Eigen Wijs, Ekoplaza, Hendriks Rijwielen, Koning Bodyfashion, La Colline, Twinkle Art, Voorafentoe. Centrum Management Oss heeft ook een onderzoeksvraag voor een stagiaire ingezet.

Ambitie

Oss verdient een levendig stadscentrum. Waar mensen graag komen; uit Oss en de omgeving. Om te winkelen, voor een hapje, een ontmoeting of een evenement. Beleving, goede service en uitstraling zijn er belangrijke kenmerken. De Taskforce Centrum Oss is hiermee sinds enige tijd aan de slag. Een kansrijke samenwerking tussen de gemeente en ondernemers in het centrum, verenigd in het CMO. Deze samenwerking wordt nu versterkt met Avans Hogeschool. In samenwerking met Avans en de inzet van studenten kunnen we nog meer vernieuwend ondernemerschap stimuleren in het stadscentrum van Oss.

Bestuursvoorzitter Paul Rupp (rechts), wethouder Ge Wagemakers en CMO voorzitter Jan van Loon  met studenten en centrum  ondernemers tijdens het college duurzaam veranderen Bestuursvoorzitter Paul Rupp (rechts), wethouder Ge Wagemakers en CMO voorzitter Jan van Loon met studenten en centrum ondernemers tijdens het college duurzaam veranderen