Oss Regenboogstad op Global Goals festival

Laatst gewijzigd op: 13-06-2018

Op zaterdag 16 juni viert het Platform Global Goals Oss het 10-jarig bestaan met een bruisend event in de binnenstad: “Oss Scoort! Global Goals”. Organisaties, ondernemers, overheid en onderwijs uit Oss laten met verrassende activiteiten zien hoe zij invulling geven aan de 17 zogeheten Global Goals. Oss Regenboogstad is betrokken bij Global Goal nummer 5: gendergelijkheid.

Duurzaam en fair

De Verenigde Naties hebben de Global Goals geformuleerd om de wereld duurzaam en fair te maken. De Global Goals gaan onder meer over het verminderen van armoede en honger, het streven naar rechtvaardigheid voor iedereen, goede gezondheid, goed onderwijs, duurzame energie, verantwoorde consumptie en productie.

Oss Regenboogstad en Global Goal nummer 5

Oss Regenboogstad is betrokken bij Global Goal nummer 5: gendergelijkheid. Praat je wel eens met anderen over gendergelijkheid? Dan merk je meteen dat dit voor iedereen iets anders betekent. Voor de één betekent gendergelijkheid dat mannen en vrouwen gelijk zijn. De ander denkt aan gelijkheid voor iedereen als het gaat om seksuele voorkeur. Waar het in deze Global Goal om gaat is dat iedereen evenveel kansen heeft op gezondheid, werk, geld en politieke invloed. Want dan wordt de wereld veiliger en beter.

Evenveel kansen voor vrouwen en mannen

Maar in de praktijk blijkt dat vrouwen en meisjes minder kansen krijgen dan mannen en jongens. Dit vijfde doel wil dat in 2030 vrouwen evenveel kansen krijgen als mannen. En dat alle landen dat in de wet vastleggen.

Wil je meer weten over de Global Goals of over het festival op 16 juni? Kijk dan op www.globalgoalsoss.nl