Studentenvoordeel

Laatst gewijzigd op: 13-09-2021
Studentenvoordeel

Studeren kost geld en kan best duur zijn. Gelukkig krijg je als student ook voordelen. Wij zetten er een paar voor je op een rij.

Korting via school

Vaak kun je via school verschillende studentenkortingen krijgen. Bijvoorbeeld voor studieboeken, rijlessen, software of sporten met korting. Kijk op de website of intranet van jouw school welk studentenvoordeel je via hen kunt krijgen.

Studentenkorting

Met je studentenpas kun je vaak korting krijgen bij restaurants, kledingwinkels of koffietentjes. En ook bij concerten, in de bioscoop, musea en het theater. Neem je studentenpas dus mee als je erop uit gaat.

Veel verzekeraars en telecomproviders bieden hun producten speciaal aan voor studenten. Of je krijgt studentenkorting. Zoek dus goed uit welke prijsverschillen er zijn, zodat je zo min mogelijk betaalt.

Er zijn verschillende websites en apps waar je korting en andere voordelen kunt vinden. Speciaal voor studenten. Google maar eens op: studentenvoordeel.

Heb je het nodig?

Korting op producten is natuurlijk heel verleidelijk. Maar dat sommige dingen goedkoper zijn, betekent niet dat je ze echt nodig hebt. Of dat je ze kunt betalen. Ook kan het zijn dat iets goedkoop lijkt door het studentenvoordeel, maar dat het ergens anders toch nog goedkoper is. Denk dus altijd goed na voordat je iets koopt en vergelijk prijzen.

Deel jouw gouden tip!

Heb jij ook een gouden tip voor studenten? Om voordeel te pakken, korting te krijgen of te besparen? mail 'm naar samenslimmermetgeld@oss.nl!

Meer bespaartips? Lees:

  • Ik ga studeren - Blog met bespaartips van Julia