Gepubliceerd op: 08-12-2021
Laatst gewijzigd op: 08-12-2021

De Sint is weer terug naar Spanje. Kerst komt eraan. En misschien heb jij de kerstboom ondertussen ook al wel staan. Een jaarlijks terugkerend dingetje, dat kerstdiner… Weet jij al wat je deze kerst op tafel zet? Wil je lang in de keuken staan of houd je het liever wat makkelijker? Wil je exclusief koken of wat meer low budget? Samen met Osse Foodie Puur Suzanne inspireren wij je graag! Met deze duurzame kerstrecepten en tips steel jij zeker de show!
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Nagerechten
Kerstdiner tips
- Plan je kerstmenu op tijd. Dan weet je welke ingrediënten je nodig hebt en kun je aanbiedingen in de gaten houden en goedkoper inkopen.
- Kies recepten met weinig ingrediënten. Recepten met veel ingrediënten zijn moeilijker om te maken en vaak ook duurder.
- Gebruik dezelfde ingrediënten voor meerdere gangen. Heb je bijvoorbeeld bladerdeeg over? Maak er soepstengels van. Je kan ook kijken of je gerechten van eerste en tweede kerstdag kunt combineren.
- Kook met ingrediënten uit het seizoen. Dat is duurzamer en meestal ook goedkoper.
- Koop zoveel mogelijk lokaal. Je steunt daarmee Osse ondernemers.
- Maak soep van alle groenterestjes.
- Tips voor het dekken van een sfeervolle kersttafel staan op de website van Suzanne.