Agrifood in Oss

Met de groei van de industrie groeide ook de stad. Het Oss van nu staat bekend als industriestad, maar Oss is ook nog altijd landbouw. Oss heeft het grootste buitengebied van Brabant met veel vee- en tuinbouwbedrijven. Oss produceert – nog steeds - de eerste levensbehoeften van mensen: eten en drinken. Osse agrifoodbedrijven hebben een belangrijke plaats op de regionale, landelijke en internationale markt.

Landbouw en industrie staan voor grote veranderingen. Oss is de weg ingeslagen naar gezonde, duurzame en economisch rendabele landbouw. Oss en de regio zijn een proeftuin voor de landbouw van de toekomst, voor ondernemers met visie en durf om innovatieve ideeën te ontwikkelen. Oss werkt samen met Agrifood Capital.

Bedrijven in Oss

Brabant is in 2018 Europese Regio van de Gastronomie. We vieren dit onder de vlag van We Are Food. In de gemeente Oss zijn geweldige ondernemers en sterke bedrijven gevestigd. In elke schakel van de voedselproductieketen - van grond tot mond - zijn Osse bedrijven actief. Hieronder een overzicht van food gerelateerde bedrijven en organisaties in de gemeente Oss. Bijvoorbeeld boeren, bierbrouwers, verpakkingsbedrijven, logistiek en onderwijs.