Maak kennis met team werk gemeente Oss

Laatst gewijzigd op: 11-05-2023

Oss biedt kansen, niet alleen voor ondernemers, maar ook voor talenten en personeel. Graag stel ik mezelf voor: Carlo van den Beukel, accountmanager team werk bij de gemeente Oss.

Carlo van Beukel

Mijn achtergrond ligt in de marketing en sales, waarin overtuigingskracht en inlevingsvermogen centraal staan. Beide facetten komen regelmatig terug in ons dagelijks werk én juist die facetten waren voor mij belangrijk om te switchen van een commerciële organisatie naar de zakelijke dienstverlening.

Deze switch heb ik nu bijna anderhalf jaar geleden gemaakt, en nog steeds ben ik ervan overtuigd dat dat de juiste keuze is geweest. Uitdagingen aangaan, in mogelijkheden en oplossingen denken én resultaten behalen zijn overeenkomsten tussen Gemeente Oss, het bedrijfsleven en mij. Elkaar naar grotere hoogtes brengen door middel van samenwerking, dat is wat we graag doen in Oss.

Tegenwoordig ligt de uitdaging meer op het werven en binnenhalen van nieuwe personeel/talent, dan op het binnenhalen van nieuwe orders of klanten. Ook bij de gemeente Oss zijn we ons ervan bewust dat we het Osse bedrijfsleven hierin waar mogelijk moeten ondersteunen.

Hierdoor moeten we wel met elkaar in contact komen en samenwerken, want door middel van samenwerken kunnen we dit ‘probleem’ –het vinden van nieuw personeel/talent- inperken. Team werk van de gemeente Oss beschikt over de kennis, mankracht en het netwerk om met het Osse bedrijfsleven mee te denken voor het werven van nieuw personeel én het ontwikkelen van het huidig personeel.

Door efficiënt te werken kunnen wordt nuttig werk verricht, voor zowel de inwoners als de werkgevers. Door de nu hechte samenwerking tussen gemeente en ondernemers, blijven de bijstand cijfers elk jaar dalen. Inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt worden geholpen aan een passende baan waar zij energie uit halen, en ondernemers worden geholpen bij de krapte op de arbeidsmarkt. Win-win situatie!

De gemeente beschikt over een groot team enthousiaste professionals, die elke dag hard werken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar werk. Om ons werk zo goed mogelijk uit te voeren hebben wij voor elke doelgroep specialisten in huis die we in drie teams kunnen onderverdelen, namelijk:

Gemeente Oss beschikt over mogelijkheden om werkgevers te subsidiëren die extra begeleiding bieden aan nieuw personeel, die in samenwerking met de gemeente bij de werkgever zijn begonnen met werken. Deze extra begeleiding kan uiteenlopend zijn en is voor iedereen verschillend, het is echt maatwerk dus. Als werkgever word je hiervoor gecompenseerd in de vorm van subsidie. Deze subsidie wordt op basis van de loonwaarde van de werknemer verstrekt óf wordt vooraf bepaald door de gemeente. Benieuwd naar de mogelijkheden?Lees meer over de mogelijkheden die wij bieden óf neem contact op met de gemeente.

Persoonlijke aandacht maakt alles beter

Om de Osse inwoners nog beter te leren kennen én om hen nog beter te kunnen begeleiden naar werk, heeft team werk een training ontwikkeld, namelijk: Let’s Go. Tijdens deze training staat de inwoners centraal en worden zij door middel van persoonlijke aandacht klaargestoomd voor de voor hen volgende stap. De intentie van deze training is niet in alle gevallen directe begeleiding naar werk. Doordat alles maatwerk is, willen wij elke Let’s Go deelnemende inwoner zo begeleiden, dat zij klaar is voor zijn of haar volgende stap in de persoonlijke ontwikkeling. Ons uiteindelijke doel is om de inwoner te begeleiden naar betaald werk, maar de stap ernaartoe is voor iedereen verschillend.

Om de inwoner zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens het vinden van een passende baan biedt de gemeente passende hulpmiddelen aan, zoals: een les empowerment en pitchen, een bustour langs bedrijven, een VR-bril ervaring én we organiseren een clinic met werkgevers. Recent is er een boksclinic georganiseerd met werkgevers, waarbij toekomstige werknemers met werkgevers letterlijk en figuurlijk konden sparren over de toekomst! Dit alles om de inwoners en werkgevers zo goed mogelijk te helpen in hun behoeften.

Benieuwd naar de mogelijkheden die de gemeente Oss te bieden heeft voor het vinden van nieuw personeel, óf wil je graag eens kennismaken om in de toekomst iets voor elkaar te kunnen betekenen? Ik kom graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken!

Je kunt contact met mij opnemen via c.van.den.beukel@oss.nl

Oss is constant in beweging en daar mogen we samen trots op zijn.

Meer informatie over team werk gemeente Oss