Informateur in Oss: Irma Woestenberg

Laatst gewijzigd op: 22-03-2022

Irma Woestenberg is voormalig gemeentesecretaris van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Zij wordt informateur in Oss. Zij doet dit op verzoek van VDG. VDG is met 11 zetels na de verkiezingen de grootste partij in de Osse gemeenteraad.

Irma Woestenberg was vanaf 2004 tot 2019 gemeentesecretaris in Den Bosch. In het verleden was zij raadslid in de gemeente Baarle-Nassau en statenlid in Provinciale Staten van Noord-Brabant. Zij is momenteel werkzaam als adviseur voor bestuur en topmanagement voor gemeenten en andere organisaties in het publieke domein.

Irma Woestenberg Irma Woestenberg

Haar opdracht is om zo snel mogelijk advies uit te brengen over de haalbaarheid van een stabiele coalitie. En over de wijze waarop een akkoord tot stand kan komen. Uitgangspunten zijn dat dit akkoord recht doet aan de verkiezingsuitslag en leidt tot een krachtig en stabiel bestuur. Zij nodigt alle partijen uit voor een gesprek Het proces zal open en transparant verlopen.

Irma Woestenberg gebruikte haar rijke ervaring in het samenspel tussen de raad, het college en de organisatie van gemeenten als medeauteur van het boek over bestuurlijke verhoudingen: Besturen doe je samen. In 2020 was zij medeauteur van de publicatie Regie in de Regio, de gids voor regionale samenwerking.