Doe mee aan de gratis cursus Politiek Actief

Laatst gewijzigd op: 04-05-2021

Denk je wel eens: ik zou wel willen weten hoe de politiek werkt? Of zou je meer invloed willen uitoefenen in jouw gemeente? Meedoen in de lokale politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan je denkt! Op maandag 31 mei start voor inwoners van gemeente Oss de cursus Politiek Actief.

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus biedt jou de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee wil gemeente Oss inwoners enthousiast maken om (politiek) actief te worden. Dat kan bijvoorbeeld als lid van een politieke partij of als raadslid. Maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals deelname in een adviesraad of als lid van een wijk- of dorpsraad. De cursus is gratis. Op dit moment hebben we voldoende aanmeldingen en is het niet meer mogelijk om aan te melden.

Programma

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten en het bijwonen van een raadsvergadering. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan een training debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties. Uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.
We hopen dat we de cursus in het gemeentehuis kunnen doen. Als dat door coronamaatregelen niet gaat, dan is de cursus online. De cursus start in de gemeente Oss op maandag 31 mei 2021. Elke bijeenkomst heeft een ander thema. Daarnaast bezoeken de deelnemers een raadsvergadering. ProDemos geeft de cursus in de avonduren.

  • Maandag 31 mei: Introductie en kennismaking
  • Maandag 7 juni: De gemeente
  • Maandag 14 juni: De gemeenteraad
  • Maandag 21 juni: Training overtuigend debatteren
  • Maandag 28 juni: Basiskennis gemeentefinanciën
  • Donderdag 8 juli: Gast van de Raad met daarna de raadsvergadering
Poster Politiek Actief

Meer informatie

De cursus wordt verzorgd door ProDemos, Huis voor democratie. Wil je meer weten over de cursus? Kijk dan op de website van Prodemos. Bel naar de raadsgriffie, tel. 14 0412 en vraag naar Marijke Beijers. Of stuur een mail naar raadsgriffie@oss.nl.

Klik hier om naar de enquĂȘte te gaan.