Vleesverwerker Hems vestigt zich in Oss

Hems BV gaat zich vestigen in Oss en heeft een perceel van 10.210 m2 op bedrijvenpark Vorstengrafdonk gekocht. Aan de noordkant van het bedrijvenpark op de hoek van de Steenweg en de Hunebedstraat zal nieuwbouw worden gerealiseerd. In het nieuwe pand komen Hems BV en dochteronderneming Fortuna BV. Beide ondernemingen zijn gespecialiseerd in het leveren van een breed assortiment vleesproducten voor meerdere marktsegmenten.

Wethouder Frank den Brok: ‘We zijn blij met de vestiging van Hems in Oss. Van oudsher zijn we sterk verbonden met Agrifood en de vleesverwerkende industrie. Binnen deze sector is de laatste jaren een duidelijke groei waarneembaar. Heel fijn, want het zorgt voor werkgelegenheid in onze regio.’ Hems en Fortuna komen samen op de locatie Vorstengrafdonk. Niet alleen blijven de 30 arbeidsplaatsen van Fortuna behouden er komen ook ongeveer 60 arbeidsplaatsen bij.

Hems BV koos voor de locatie Oss, omdat er hier ervaringen zijn met de eisen die de foodsector stelt, een goede verbinding met de snelweg is en omdat er mogelijkheden zijn voor investeringen. Hems BV en Fortuna BV bouwen om klanten vanuit het nieuwe bedrijfspand nog beter van dienst te kunnen zijn.