Padenplan

De gemeenten Oss en Maasdonk zijn in september begonnen met het werk aan het Padenplan Oss en Maasdonk. Bij veel paden vernieuwen we de bestrating, beplanting en verlichting. Ook verbinden we de paden met elkaar. Zo ontstaat er een netwerk van cultuurhistorische paden. Dat zijn de woon- en kerkpaden.

Wat is het padenplan Oss en Maasdonk?

De gemeenten Oss en Maasdonk willen de cultuurhistorische paden in Lith en omgeving behouden. Ook willen we de paden meer laten opvallen. Zo gebruiken mensen de paden ook eerder. De route ‘Dwars op de Overlaat’ is toegevoegd. Deze route koppelt de 700 jaar oude geschiedenis van de Beerse Overlaat aan de paden.

Wat zijn de kosten?

Het padenplan is mogelijk door een subsidie van € 240.000 van de provincie Noord-Brabant. Deze subsidie komt van ‘Cultureel erfgoed Noord-Brabant’. De gemeente Oss betaalt zelf nog € 160.000.

Wie werken mee aan het padenplan?

De Heemkundekring Maasdorpen, de dorpsraad Lith, en de afdelingen Wijkzaken en Beheer Openbare Ruimte van de gemeente Oss werken samen aan het padenplan. Verschillende lokale bedrijven steunen het padenplan. Zij investeren bijvoorbeeld in recreatieve rondleidingen en fiets- en wandeltochten over deze cultuurhistorische paden.