Gemeentepolis AZOSS, goed verzekerd bij een laag inkomen

Het is altijd weer een klus om de juiste zorgverzekering te kiezen. Zeker als u een laag inkomen hebt. Daarom heeft de gemeente Oss de gemeentepolis AZOSS; een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen. AZOSS is een verzekering met extra vergoedingen. U krijgt korting én de gemeente betaalt mee.

Hebt u een laag inkomen en veel ziektekosten?

Dan is het belangrijk dat u een goede zorgverzekering hebt. Hoe kiest u de verzekering die het beste past bij uw situatie? Een goedkope verzekering vergoedt vaak niet de kosten van een bril, steunzolen, fysiotherapie en tandartskosten. Een duurdere verzekering vergoedt dit misschien wel, maar daarvoor moet u veel premie betalen. Overweeg daarom een overstap naar de gemeentepolis AZOSS. AZOSS kent twee pakketten. Eén met een uitgebreid pakket en één met een extra uitgebreid pakket. Bereken uw premie op www.gezondverzekerd.nl.

Wat zijn de voordelen van AZOSS?

• U bent goed verzekerd voor veel voorkomende ziektekosten (bijvoorbeeld bril, fysiotherapie, orthodontie).
  • Het extra uitgebreide pakket verzekert uw eigen bijdragen WMO en heeft een regeling voor uw eigen risico.
  • U wordt niet medisch gekeurd.
  • U krijgt korting op de maandelijkse premie. De gemeente betaalt maandelijks een tegemoetkoming van € 20 (uitgebreid pakket) of € 40 (extra uitgebreid pakket).

Wanneer kunt u meedoen met AZOSS?

• u kunt meedoen met AZOSS als uw inkomen niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm die voor u van toepassing is, en
  • u geen bezittingen (vermogen) hebt die meer waard zijn dan € 5.895 (alleenstaanden) of € 11.880 (alleenstaande ouders/gehuwden/samenwonenden), en
  • u al verzekerd bent bij VGZ of CZ of u zich vanaf 1 januari 2018 verzekert bij VGZ of CZ.
  • u geen schuld hebt bij uw zorgverzekeraar.

Belangrijke data

U krijgt in deze periode van uw verzekeraar het aanbod om de verzekering die u nu hebt in 2018 te verlengen. Bent u al verzekerd bij CZ of VGZ met een gemeentepolis? Dan hoeft u niets te doen. Als u over wilt stappen naar de gemeentepolis AZOSS dan moet u dat voor 1 januari 2018 regelen.

Hoe kunt u overstappen naar AZOSS?

De premies voor 2018 zijn inmiddels bekend. U kunt vanaf nu overstappen. Dat kan op de volgende manieren:

1. Als u nog niet bij VGZ of CZ verzekerd bent moet u zich vóór 1 januari 2018:
• Afmelden bij uw huidige verzekeraar;
• Aanmelden bij VGZ of CZ.
Ga hiervoor naar www.gezondverzekerd.nl

2. U bezoekt het inloopspreekuur over de gemeentepolis AZOSS op het gemeentehuis.
Vanaf 30 november tot en met 28 december elke donderdag
Van 13.00 tot 15.00 uur
Van 17.00 tot 19.00 uur

U krijgt dan meer informatie en als u wilt hulp bij de inschrijving.
Breng hiervoor een kopie van uw identiteitsbewijs en uw bankpasje mee.

Hebt u vragen of wilt u meer informatie?

Meer informatie over de gemeentepolis AZOSS vindt u vanaf 17 november op de website www.gezondverzekerd.nl, u vult op deze site gemeente Oss in. U vindt hier de premies voor 2018.

Vindt u geen antwoord op uw vraag? Dan belt u het algemene telefoonnummer van de gemeente Oss 14 0412. Een medewerker helpt u graag verder.