Gender neutrale wc’s gemeentehuis

Het Osse gemeentehuis heeft sinds deze week nieuwe icoontjes op de wc-deuren om aan te geven dat de wc’s in het gebouw ‘gender neutraal’ zijn. Wat houdt dat in?

Het komt erop neer dat transgenders – mensen die zich tussen de twee seksen in voelen staan – hier óók meer dan welkom zijn om de wc te gebruiken; of dat nou de traditionele mannen- of vrouwen-wc is. Vandaar het symbool op álle wc-deuren: het symbool voor transgenders.

Waarom deze aanpassing?

Gemeente Oss is een Regenboogstad. Dat betekent dat Oss zich sterk maakt voor de (sociale) acceptatie en veiligheid van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in de gemeente. We streven naar een samenleving waarin iedereen zich vrij en veilig voelt om te zijn wie hij/zij is. De nieuwe icoontjes op de wc-deuren zijn hier een bijdrage aan. Net zoals het zebrapad op de Raadshuislaan in de kleuren van de regenboog.

Wil je meer weten over Oss Regenboogstad en het Roze jaar wat we dit jaar vieren samen met gemeente ’s Hertogenbosch? Kijk dan op www.oss.nl/regenboogstad