Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT)

Gemeente Oss doet op 17 mei 2017 mee aan de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT). Op die dag presenteren we de resultaten van ons onderzoek naar de houding van inwoners tegenover LHBT’s. Ook is er een internationaal voetbaltoernooi voor kinderen waar respect centraal staat. En op het gemeentehuis hijsen we de regenboogvlag en we pakken die dag de pilaren voor het gemeentehuis in met een breiwerk in de kleuren van de regenboog.

Presentatie onderzoekrapport

Op IDAHOT presenteren we het rapport van het onderzoek wat we hebben gedaan over de houding van inwoners tegenover LHBT’s. Als Regenboogstad zet Oss in op het vergroten van de sociale acceptatie van LHBT’s in de eigen gemeente. We vinden het belangrijk dat iedereen zich vrij en veilig voelt om zichzelf te zijn. Met dit onderzoek willen we een beeld krijgen van hoe inwoners denken over seksuele diversiteit. Onder seksuele diversiteit verstaan we het geheel van verschillen en overeenkomsten tussen individuen of groepen onderscheiden op seksuele voorkeur. In dit onderzoek gaat om een niet-heteroseksuele voorkeur. Wat is de houding van inwoners tegenover LHBT’s?

Meer informatie over de presentatie volgt nog.

Thema Cruijf Court 6 tegen 6: respect

Tijdens de regiofinale Cruyff Courts 6 tegen 6 voetbal staat het thema respect centraal. Alle deelnemers geven door middel van het tekenen van de respectvlag aan elkaar te respecteren zowel op als naast het veld. Het toernooi is een internationaal kampioenschap, georganiseerd door jongeren (samen met het Osse SEC) voor kinderen (10 – 12 jaar) en vindt plaats in 10 verschillende landen. Er hebben al 100.000 kinderen aan dit toernooi meegedaan! Ook geeft Ball- Contact Sportservice vier clinics die in het teken staan van acceptatie en respect.

Wil je komen kijken?

• Woensdag 17 mei 2017
  • 13.45 tot 18.00 uur
  • Cruyff Court Schadewijk (hoek van de Vijversingel/Berghemseweg)

Breisaam

Het project Breisaam van de Osse beeldend kunstenaar Alex van der Heijden is in februari in Macharen gestart. Breiclubs uit de hele gemeente volgen dit voorbeeld. Alle breiwerken worden aan elkaar gemaakt in de kleuren van de regenboog. Hiermee gaan we de pilaren van het Osse gemeentehuis bekleden. Daarmee beginnen we op 17 mei 2017 tijdens IDAHOT.

Kijk voor meer informatie over IDAHOT op www.idahot.nl