Opening drinkwatertappunt in Park Elzenhoek Oss

Wethouder Johan van der Schoot van de gemeente Oss en directeur Guiljo van Nuland van Brabant Water openden op vrijdag 19 mei om 15.30 uur een nieuw drinkwatertappunt in het Elzenhoekpark, tussen kinderboerderij/NME De Elzenhoek en speeltuin Elckerlyc.

Waar komen de andere watertappunten?

De gemeente Oss heeft begin dit jaar inwoners opgeroepen om na te denken over locaties voor openbare drinkwatertappunten. Daar is ruim op gereageerd. De komende maanden bekijken we of negen locaties in Oss, Berghem, Megen, Lith en Ravenstein ook echt geschikt zijn voor een watertappunt. In de gemeente Oss hebben we dan totaal 13 openbare drinkwatertappunten. Oss kent nu drie tappunten, in Geffen op het dorpsplein, in Oss bij het speelterrein aan de Wagenaarstraat en het Cruijfcourt aan de Leeuwerikstraat.

Waarom gratis drinkwater?

Kraanwater is een prima alternatief voor flessenwater. Het is duurzamer, betrouwbaar en gezond en 500 tot 1000 maal goedkoper dan flessenwater. Met meer openbare drinkwatertappunten is de gemeente Oss een milieubewuste, duurzame en gezondheidsbewuste gastheer.