Veelgestelde vragen 'Mijn Inkomen'

Waar kan ik terecht met een vraag over mijn DigiD?

Voor al uw vragen over DigiD kunt u terecht op de website van het DigiD: www.digid.nl/vraag-en-antwoord. Of neem contact op via:

  • Telefoon. Bel op werkdagen van 8.00 tot 22.00 uur naar: 088 123 65 55 (lokaal tarief).
  • E-mail. Mail uw vraag naar: info@digid.nl. Zet uw e-mail en telefoonnummer in de mail. Zet nooit uw gebruikersnaam en wachtwoord van DigiD in de mail.
  • Post. Stuur een brief met uw vraag naar: DigiD, Postbus 96810, 2509 JE Den Haag. Zet in de brief uw contactgegevens.
  • Twitter. Stuur een tweet naar @digidwebcare.

De website van Mijn Inkomen laadt niet goed in mijn computerscherm. Hoe kan dit?

Het kan zijn dat u een verouderde browser gebruikt. Mijn inkomen wordt het best weergegeven in de nieuwste versie van Firefox, Google Chrome, Internet Explorer of Safari. Deze browsers kunt u gratis downloaden. Bijvoorbeeld via Google.

Mijn gegevens kloppen niet. Hoe kan ik dat aanpassen?

Uw gegevens kunt u wijzigen in Mijn Inkomen. Lukt dit niet? Neem dan contact op met uw Consulent Inkomen. Of bel naar het algemene nummer van de gemeente Oss: 14 0412.

Krijg ik mijn uitkeringsspecificaties ook nog per post?

Ja. Als uw uitkering verandert, krijgt u uw uitkeringsspecificatie ook nog per post. Mijn Inkomen is een extra service aan u. Zo hebt u 24 uur per dag en 7 dagen in de week toegang tot uw gegevens.

Kan ik Mijn Inkomen ook gebruiken op mijn smartphone of tablet?

Jazeker. Mijn Inkomen kunt u ook gebruiken op uw smartphone of tablet. Ook dan logt u in met uw DigiD.

Hoelang kan ik gegevens in Mijn Inkomen terugzien?

U kunt uw gegevens tot vijf jaar terug bekijken in Mijn Inkomen.

Mijn bewindvoerder regelt mijn geldzaken. Hoe gaat dat met Mijn Inkomen?

Wilt u dat uw bewindvoerder toegang krijgt tot uw account op Mijn Inkomen? Dan kunt u uw bewindvoerder machtigen. U vraagt een machtiging aan via machtigen.digid.nl. Als uw bewindvoerder gemachtigd is kan hij/zij uw specificaties en stortingen bekijken.

Ik ben nog niet zo handig met een computer. Kan ik hulp krijgen?

Bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek helpen ze u graag. U kunt er ook cursussen volgen. Het is gratis en u hoeft geen lid te zijn. Een afspraak maken hoeft ook niet.

Lees meer over het Informatiepunt

Betaling

Het kan zijn dat in Mijn Inkomen staat dat er een storting is gedaan. En dat u deze nog niet hebt ontvangen op uw bankrekening. Soms heeft een bank 2 werkdagen nodig om uw uitkering/vakantiegeld van de gemeente bij te schrijven op uw rekening.

Wordt uw bijstandsuitkering via een ander aan u betaald? Zoals bij budgetbeheer of bewindvoering? Dan kan het enkele dagen langer duren voordat het geld op uw bankrekening staat. Neem voor vragen contact op met degene die de bijstandsuitkering aan u betaalt.

Hebt u nog andere vragen?

Neem dan contact op met Janneke van der Kallen, projectleider Mijn Inkomen, via telefoonnummer 14 0412.

Klik hier om naar de enquĂȘte te gaan.