Subsidie voor activiteiten voor kinderen in armoede

Mededeling

Kijk voor het laatste (lokale) coronanieuws op www.oss.nl/coronavirus

Alle kinderen moeten kunnen meedoen. Ook als zij opgroeien in een gezin met weinig geld. Vanaf 2017 krijgt de gemeente Oss jaarlijks extra budget van het Rijk om deze kinderen te helpen. Met dat extra budget breiden we de bestaande regelingen uit, geven subsidie aan activiteiten, voegen extra activiteiten toe en met Oss Innoveert – Kinderen in Armoede geven we nieuwe projecten een kans.

Subsidie aanvragen

U kunt subsidie aanvragen voor bestaande activiteiten voor kinderen in armoede. De activiteit moet gericht zijn op educatie, sport, cultuur en/of recreatie. Activiteiten in de wijken Ruwaard, Schadewijk en/of CKM (Centrum, Krinkelhoek en Mettegeupel) krijgen voorrang. Dit omdat daar de meeste kinderen in armoede wonen. Subsidie vraagt u aan via één van onderstaande formulieren:

Bestaande samenwerkingen

We werken samen met Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds, Stichting Leergeld, Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Met Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds hebben wij een subsidierelatie. Jarig Job is voor kinderen van de voedselbank. Zij zorgen voor de aanmelding en verspreiding van de pakketten. Het Nationaal Fonds Kinderhulp wordt ingezet door verwijzers om een extra aanvraag te doen in individuele gevallen.

Meer informatie of vragen?

Wil je meer weten of heb je nog vragen? Neem contact met op met Sille Dohmen via telefoonnummer: 14 0412. Meer informatie over Oss Innoveert – Kinderen in Armoede leest u hier.

Klik hier om naar de enquête te gaan.