Subsidie voor activiteiten voor kinderen in armoede

Alle kinderen moeten kunnen meedoen. Ook als zij opgroeien in een gezin met weinig geld. Vanaf 2017 krijgt de gemeente Oss jaarlijks extra budget van het Rijk om deze kinderen te helpen. Met dat extra budget breiden we de bestaande regelingen uit, geven subsidie aan activiteiten en voegen extra activiteiten toe.

Subsidie aanvragen

U kunt subsidie aanvragen voor bestaande activiteiten voor kinderen in armoede. De activiteit moet gericht zijn op educatie, sport, cultuur en/of recreatie. Activiteiten in de wijken Ruwaard, Schadewijk en/of CKM (Centrum, Krinkelhoek en Mettegeupel) krijgen voorrang. Dit omdat daar de meeste kinderen in armoede wonen. Subsidie vraagt u aan via één van onderstaande formulieren:

Bestaande samenwerkingen

We werken samen met Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds, Stichting Leergeld, Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Met Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds hebben wij een subsidierelatie. Jarig Job is voor kinderen van de voedselbank. Zij zorgen voor de aanmelding en verspreiding van de pakketten. Het Nationaal Fonds Kinderhulp wordt ingezet door verwijzers om een extra aanvraag te doen in individuele gevallen.

Meer informatie of vragen?

Wil je meer weten of heb je nog vragen? Neem contact met op met Sille Dohmen via telefoonnummer: 14 0412.