Hulp bij betalingsachterstand

Laatst gewijzigd op: 03-11-2022

Steeds meer mensen kunnen een rekening niet betalen. De gemeente Oss helpt u graag bij het (weer) op orde krijgen van uw geldzaken. Zo voorkomt u grotere geldproblemen. Heeft u een betalingsachterstand? Wacht niet te lang, maar kom in actie! Kijk op www.oss.nl/zondergeldzorgen of bel 14 0412.

Vroegsignalering

Met ‘Vroegsignalering’ komen wij voor u in actie! Het kan natuurlijk een keer gebeuren dat u een rekening niet kunt betalen. Heeft u een betalingsachterstand bij de woningcorporatie, het energiebedrijf, Brabant Water of de zorgverzekeraar? Dan krijgt de gemeente daarover een bericht. Wij nemen contact met u op om te vragen hoe het met u gaat en of wij u kunnen helpen. Zo willen we voorkomen dat een betalingsachterstand een schuld wordt.

Femke vertelt…

‘Ik weet nog precies dat de brief van de gemeente in de brievenbus lag. Ik was het overzicht kwijt en had veel last van stress en psychische problemen. Mijn familie steunde en hielp mij met het afbetalen van mijn schulden. Maar eigenlijk verschoof hierdoor mijn schuld van de één naar de ander. De meeste brieven stopte ik ongeopend in een tas. Bang voor wat erin stond. Maar ik wilde wel van mijn problemen af, dus belde ik de gemeente. Ik had een schuld van ruim € 28.000 bij onder andere de Belastingdienst, mijn zorgverzekering, CJIB en de woningcorporatie. Daar is nu een deel van afgelost. Ik ben blij en dankbaar dat ik de stap gezet heb. Mijn tip voor iedereen met geldzorgen of schulden: Schaam je niet en heb de kracht om hulp te vragen! Het helpt. Echt!’

Kijk voor meer informatie op