Aanvullende verklaring bij aanvraag Tozo

Laatst gewijzigd op: 23-04-2020

Hebt u een aanvraag voor de Tijdelijke overbruggingsuitkering zelfstandig ondernemers (Tozo) ingediend? En bent u getrouwd of samenwonend? Dan krijgt u 21 april een mail van de gemeente. Hierin vertellen wij dat uw aanvraag nog niet compleet is. Wij vragen u om aanvullende verklaring te ondertekenen en terug te sturen. Hier leest u waarom dit nodig is en wat u moet doen.

Waarom is uw aanvraag niet compleet?

Op 17 maart kondigde de minister-president de nieuwe regeling aan tijdens zijn persconferentie. De voorwaarden van Tozo zijn dan nog niet bekend. Gemeente Oss kiest er voor om al snel het aanvragen van Tozo mogelijk te maken. Kortgeleden heeft het ministerie bekend gemaakt wat de definitieve voorwaarden voor de regeling zijn. Hieruit blijkt dat beide partners voor de aanvraag moeten tekenen. Dit hebben wij u nog niet gevraagd in het online aanvraagformulier. Daarom vraagt de gemeente u en uw partner een aanvullende verklaring te ondertekenen.

Wat moet u doen?

In uw mail vindt u een link naar de aanvullende verklaring (pdf). Print die uit en zet allebei uw handtekening. Scan daarna het formulier of maak er een foto van. En stuur het vóór dinsdag 28 april terug via het mailadres dat in uw bericht staat vermeld.

Wanneer krijgt u de uitkering?

Nadat de aanvullende verklaring bij ons binnen is, krijgt u eerst een brief met ons besluit op uw aanvraag. Hebt u recht op Tozo, dan betalen wij zo snel mogelijk uit. Hebt u een voorschot ontvangen, dan verrekenen wij dat met uw uitkering.

Kan uw uitkering niet langer wachten?

Dan is er de mogelijkheid van een voorschot. Bel daarvoor met het algemene nummer 14 0412.

Wat als u de verklaring niet terugstuurt?

Zonder deze aanvullende verklaring wordt u aanvraag niet verder afgehandeld.

Hebt u vragen?

Ga naar ‘Mijn zaken’ om de voortgang van uw aanvraag te volgen. Of kijk in onze veelgestelde vragen. Komt u er niet uit? Bel dan 14 0412. Wij helpen u verder.

Klik hier om naar de enquête te gaan.