AZOSS, dé zorgverzekering voor mensen met hoge zorgkosten en een laag inkomen

Laatst gewijzigd op: 17-11-2022

Ziek zijn kan veel geld kosten. Een goede zorgverzekering is daarom belangrijk. Voor inwoners met hoge zorgkosten en een laag inkomen heeft de gemeente Oss de gemeentepolis AZOSS (Aanvullende Zorgverzekering Oss). Met AZOSS bent u goed en voordelig verzekerd!

AZOSS

AZOSS is een basisverzekering met een aanvullende verzekering via CZ of VGZ. U kunt kiezen uit vier pakketten. Op www.gezondverzekerd.nl/oss staan de voorwaarden en een keuzehulp. Met de keuzehulp kunt u pakketten en premies vergelijken. Zo kiest u het pakket dat het beste bij uw situatie past. Kinderen tot 18 jaar kunt u gratis meeverzekeren.

Wat zijn de voordelen van AZOSS?

  • Aantrekkelijke premie. Gemeente Oss betaalt elke maand € 20 of € 40 mee. Wij betalen dit bedrag direct aan CZ en VGZ. Het bedrag dat in uw polis staat is het bedrag dat u zelf nog elke maand betaalt aan CZ of VGZ.
  • Ruime vergoedingen, ook voor kinderen. Bijvoorbeeld voor een bril, fysiotherapie, tandarts, orthodontie en de eigen bijdrage van de Wmo.
  • Bij het extra uitgebreide pakket is het eigen risico meeverzekerd.
  • Geen medische keuring.

Wanneer kunt u meedoen met AZOSS?

  • Als uw inkomen niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm die voor u van toepassing
  • Als u geen bezittingen (vermogen) hebt die meer waard zijn dan € 6.505 (alleenstaanden) of € 13.010 (alleenstaande ouders/gehuwden/samenwonenden)
  • Als u geen betalingsachterstand of schuld hebt bij uw huidige zorgverzekeraar

Hoe kunt u overstappen naar AZOSS?

U kunt zich tot en met zaterdag 31 december 2022 aanmelden voor AZOSS. Dat kan alleen via www.gezondverzekerd.nl/oss. CZ of VGZ zegt uw oude zorgverzekering op.

Hulp nodig bij het aanmelden?

Heeft u hulp nodig bij het aanmelden? Vraag dan iemand in uw omgeving om u daarbij te helpen. Lukt dit niet? Bezoek dan een inloopspreekuur in de buurt. Kijk voor de locaties en tijden op: www.ons-welzijn.nl/spreekurenindewijk. Scroll naar beneden naar 'Gemeente Oss'. Kunt u het niet vinden? Bel dan 14 0412. Zij vertellen u waar en wanneer het spreekuur bij u in de buurt is.

Wilt u meer informatie?

Voor vragen over de vergoedingen en premies kunt u terecht bij de zorgverzekeraars:
• VGZ: www.vgz.nl of bel 0900 779 97 71
• CZ: www.cz.nl of bel 088 555 77 77

Wilt u meer informatie over AZOSS? Kijk dan op www.gezondverzekerd.nl/oss, lees hier de veel gestelde vragen of contact op met de gemeente Oss. Bel 14 0412.