Blue Monday

Laatst gewijzigd op: 01-03-2022

Vandaag is het Blue Monday. Volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall de meest deprimerende dag van het jaar. De gezelligheid van de feestdagen zijn we alweer (bijna) vergeten, het is lang donker, nat en koud en de zomer lijkt nog eeuwen te duren. Wij geven je 5 tips om de dag toch fijn te maken. En ze kosten ook nog (bijna) niks!

1. Me-Time

Neem vandaag even de tijd voor jezelf. Neem een lang, warm, ontspannen bad, lees een boek, luister die interessante podcast, kijk een leuke film, binge een comedyserie of kijk schattige dierenfilmpjes op YouTube. Relaxxx!

2. Zing en dans

Zet je lievelingsliedje! Zing luidkeels mee en dans je benen onder je lijf vandaan. Dit kun je natuurlijk ook met je gezin of huisgenoten doen. Wedden dat jullie heel snel weer vrolijk zijn?!

3. Bak wat lekkers

Liefde gaat door de maag. En koken werkt ontspannend. Zoek dus een lekker en nieuw recept uit en bakken maar! Van dit lekkers geniet je dan extra na op de bank met een kopje koffie, thee of warme chocomelk met slagroom. Win-Win!

4. Lach!

Lachen heeft heel veel voordelen. Het is goed voor je immuunsysteem, het verminderd stress, je wordt knapper als je lacht en het zorgt voor een betere conditie, ontspanning en verbinding met de mensen om je heen. De positieve energie die je uitstraalt, krijg je zeker terug!

Vind je het lastig om ‘gewoon’ te lachen? Organiseer een moppentapwedstrijd met vrienden of collega’s.

5. Ga naar buiten

Binnen zitten we al genoeg, dus ga lekker naar buiten. Strek je benen! Als na een half uur bewegen maak je endorfine aan en dat breekt stresshormonen af. Daarnaast is wat daglicht goed voor je vitamine D! Plan dus minimaal een wandeltocht van 30 minuten met je gezin, huisgenoot, vriend of vriendin. Ben je aan het werk? Doe die belafspraak met een collega dan wandelend. Het werkt bevrijdend en inspirerend!