
Op kamers beleef je je studententijd natuurlijk voor de volle 100%. Lekker je eigen ding doen, geen rekening houden met het avondeten thuis en geen wakkerliggende ouders als je ’s nachts veel te laat thuis komt van een avondje stappen. Maar laten we eerlijk zijn. Op kamers gaan is (meestal) duurder, dan thuis blijven wonen. Je betaalt namelijk meer dingen zelf. Daarom geeft Teun je 5 tips voor als je op kamers gaat!
1. Neem spullen over van de vorige bewoner
De bewoner die weggaat neemt niet altijd al zijn spullen mee naar zijn volgende huis. Denk aan een bank, gordijnen, koelkast, kookplaat. Misschien kunnen jullie afspraken maken over wat je kunt en wilt overnemen. Kijk wat er nog netjes uitziet en of het (tijdelijk) past bij hoe jij je kamer wilt inrichten. Het is een mooi begin van je inboedel en scheelt je vaak ook veel geld!
2. Struin de kringloop af
Niet iedereen heeft het geluk dat hij spullen kan overnemen van de vorige bewoner. Struin daarom Marktplaats en (plaatselijke) kringloopwinkels af. Hier zijn vaak mooie pareltjes te vinden voor een prikkie. Of zelfs gratis. Met een likje verf ziet een meubel er weer uit als nieuw. Zo past het bij de rest van je interieur én heb je ook nog eens een uniek meubel in je kamer staan. Win-win!
3. Houd de aanbiedingen in de gaten
Thuis vallen misschien regelmatig folders op de mat. Deze folders zijn ook online te vinden. Kijk naar aanbiedingen van supermarkten en drogisterijen. Bedenk wat je nodig hebt of wat misschien over een tijdje wel van pas kan komen. Want die 2+2 gratis actie op deodorant geldt natuurlijk net niet als jij dat nodig hebt.
4. Kook voor meerdere dagen of eet samen
Kook voor meerdere dagen en vries porties in. Dit bespaart je tijd en geld. Zo kun je toch elke dag iets anders eten. En heb je een keer geen zin om te koken? Dan heb je toch een gezonde en snelle maaltijd! Ook samen met huisgenoten of vrienden eten bespaart tijd en geld. Je doet samen grote boodschappen. En als iedereen een keer in de week kookt, hoef je je daar de andere dagen niet druk om te maken.
5. Kijk kritisch naar je uitgaven
Maak je maar één keer per maand gebruik van je Netflix abonnement? Zeg het dan op. Of deel je account en de prijs met vrienden of familie. Bedenk voordat je iets wilt kopen goed of je het nodig hebt of hoe graag je het wilt hebben. Geef het een cijfer. Is het onder de 8? Dan is het waarschijnlijk de moeite niet waard om te kopen.