Aangepaste dienstverlening vanwege het coronavirus

Laatst gewijzigd op: 06-10-2020

De dienstverlening van gemeente Oss is door het coronavirus aangepast. Wij vragen uw begrip en medewerking hiervoor.

Is het gemeentehuis nog open?

Het gemeentehuis is open. Kijk hier voor de openingstijden.

Maak een afspraak als u naar het gemeentehuis komt

Draag een mondkapje

Dringend advies: draag een mondkapjes als u ons gemeentehuis bezoekt. Heeft u klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Of heeft uw huisgenoot koorts? Stel uw bezoek aan de gemeente uit!

Rijbewijs of reisdocument ophalen

Als u een rijbewijs of reisdocument heeft aangevraagd kunt u deze zelf na 1 week ophalen. Daarvoor is geen afspraak nodig. Zie hier onze openingstijden. Het document moet binnen 3 maanden worden opgehaald. Anders vervalt het document.

Gaan huwelijken in het gemeentehuis wel door?

Alle geplande huwelijken gaan in principe gewoon door. Dat geldt in elk geval zeker voor de gratis huwelijken en de huwelijken met een korte ceremonie. Hierbij zijn kleine groepen mensen aanwezig en daarom kunnen deze huwelijken gewoon doorgaan.
Voor de geplande huwelijken met een uitgebreide ceremonie in de trouwzaal, houden we rekening met de landelijke richtlijnen en adviezen voor grote groepen mensen. Dat betekent dat het huwelijk in de trouwzaal door kan gaan, maar er mogen maximaal 30 personen in de trouwzaal aanwezig zijn. Dit is inclusief trouwambtenaar, bruidspaar en getuigen.
Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met de burgerlijke stand via telefoonnummer 14-0412 of via burgerlijkestand@oss.nl

Ventilatie gemeentehuis

Goed ventileren in gebouwen is belangrijk vooral nu met het coronavirus. De ventilatie in het gemeentehuis is goed. Het luchtbehandelingssysteem blaast continu verse buitenlucht het pand in. Via een ander kanaal wordt de lucht weer naar buiten afgezogen en deze wordt niet hergebruikt.

Vragen?

Staat uw product of dienst hier niet bij? En moet u toch bij Burgerzaken zijn. Neem dan contact met ons op via 14 0412.

Klik hier om naar de enquĂȘte te gaan.