Coronavirus: sporten

Laatst gewijzigd op: 20-05-2020

Minister-president Rutte heeft op 6 mei de routekaart gepresenteerd voor de verdere versoepeling van de coronamaatregelen. Welke maatregelen gelden vanaf 11 mei voor sport en vrije tijd?

Vanaf 11 mei geldt:

• Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding buiten samen sporten, bewegen en activiteiten volgen.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
  • Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan vanaf 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches.
  • Sporthallen, squashbanen en andere indoor sportaccommodaties blijven gesloten. Ook de kleedkamers en kantines bij sportverenigingen en sporthallen blijven dicht.
  • Zwembaden mogen weer open. Het Golfbad Oss gaat vanaf 18 mei weer open voor verenigingszwemmen. Andere gebruikers zijn later welkom.

De algemene lijn vanuit de gemeente is: Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn en handelen, ook organisaties. Iedereen moet zo daarbij rekening houden met de richtlijnen vanuit het Rijk en RIVM.
De gemeente en het SEC coördineren het sportaanbod niet langer zelf. We concentreren ons op toezicht en handhaving.

Wat betekent dit voor u?

• Buiten sporten is vanaf 11 mei voor alle leeftijden toegestaan. U hoeft dit niet meer te melden bij het SEC.
  • De sportactiviteiten moeten veilig en verantwoord zijn. Op www.oss.nl/coronavirus staan verschillende protocollen die daarbij helpen en deze houden we steeds bij.
  • Degene die de sportactiviteiten organiseert en begeleidt is verantwoordelijk voor de sportactiviteiten. Hij of zij zorgt er zelf voor dat de veiligheidsrichtlijnen worden gevolgd.
  • We vinden het belangrijk dat de clubs het voor zoveel mogelijk kinderen en jongeren mogelijk maken om mee te doen. Het maakt niet uit of kinderen wel of geen lid zijn van een sportvereniging. Dat is in deze crisissituatie nu even niet belangrijk. Maar het moet wel verantwoord blijven. Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.
  • Binnensportverenigingen die buiten willen sporten, kunnen in overleg met buitensportverenigingen op de sportparken terecht. Als daar behoefte aan is kan het SEC verenigingen met elkaar in contact brengen.