Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

Laatst gewijzigd op: 14-10-2020

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft op 13 oktober besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt.

Dit doen we door op die plaatsen in te grijpen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is. Door het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken, mensen te ondersteunen bij het kunnen naleven van de basisregels en striktere handhaving.

Lees het hele nieuwsbericht op de website van de Rijksoverheid.
Lees de belangrijkste maatregelen in eenvoudige taal op de website van de Rijksoverheid.

Regionale maatregelen

Veiligheidsregio Brabant-Noord monitort samen met haar partners continu de actuele situatie rondom het coronavirus. Het laatste nieuws en de regionale maatregelen (noodverordeningen) staan op de website Veiligheidsregio Brabant-Noord.

Klik hier om naar de enquĂȘte te gaan.