Maatregelen tegen corona blijven gelden

Laatst gewijzigd op: 24-03-2021

De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd. Eén maatregel wordt iets aangepast: vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in; om 22.00 uur. Daarnaast kijkt het kabinet naar het gebruik van zelftesten in het onderwijs. Voor het hoger onderwijs is het streven dat studenten straks weer 1 dag per week les op locatie kunnen volgen. Dit kan op zijn vroegst 26 april 2021.

Lees het bericht op de website van de Rijksoverheid. We begrijpen we dat bewoners veel vragen hebben hierover. Voordat u ons gaat bellen verzoeken we eerst even te kijken op de website van de Rijksoverheid.
Lees de tekst van de persconferentie in eenvoudige taal.

Verlenging maatregelen

Alle huidige maatregelen worden verlengd tot en met 20 april 2021. Op 13 april is een volgende persconferentie waarin wordt gezegd wat er na 20 april mogelijk is. Als de cijfers eerder een positief beeld laten zien, dan kan een maatregel ook eerder worden aangepast. Als de cijfers tegenvallen, kan een maatregel eerder worden aangescherpt.

De avondklok wordt aangepast

Het blijft steeds langer licht. Daarom gaat vanaf woensdag 31 maart de avondklok een uur later in. Dit betekent dat vanaf dat moment iedereen tussen 22.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Winkels die vooral levensmiddelen verkopen, mogen dan open zijn tot 21.45 uur. Dit geldt voor bijvoorbeeld supermarkten en afhaallocaties van eet- en drinkgelegenheden.

Het reisadvies wordt verlengd tot en met 15 mei

Dit betekent: blijf in Nederland. Reis niet naar het buitenland tot en met 15 mei, tenzij dit strikt noodzakelijk is. Dit geldt dus ook voor de meivakantie. In april start het kabinet samen met de reis- en vervoerssector met proefreizen naar het buitenland. Die geven inzicht hoe we straks weer veilig en verantwoord op vakantie kunnen naar andere landen.

Alle informatie over (zelf)testen, vaccineren en de basisregels staan op de website van de Rijksoverheid.

Regionale maatregelen

Veiligheidsregio Brabant-Noord monitort samen met haar partners continu de actuele situatie rondom het coronavirus. Ook de regionale maatregelen (noodverordeningen) staan op de website Veiligheidsregio Brabant-Noord.

tekening over coronaregels

Klik hier om naar de enquête te gaan.