Minder maatregelen na 28 april 2021

Laatst gewijzigd op: 22-04-2021

Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico’s. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april.

Minder maatregelen vanaf 28 april

• Einde avondklok
  • Meer bezoekers thuis
  • Terrassen gaan weer open buiten
  • Winkels en markten gaan weer open
  • Hoger onderwijs 1 dag per week
  • Theorie-examen mogelijk
  • Uitvaart

Meer informatie op de website van de Rijksoverheid.
Lees de tekst van de persconferentie in eenvoudige taal.

Openingsplan

Het kabinet heeft daarom een openingsplan gemaakt. Het veilig openen van de samenleving gaat stap voor stap. Dit kan alleen als er minder mensen met corona in het ziekenhuis worden opgenomen. Het is ook belangrijk dat iedereen zich aan de basisregels houdt. Handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten voorkomt besmettingen. Zo kan er sneller meer.

Maatregelen blijven nodig

Het aantal besmette mensen neemt nog steeds toe. Er liggen ook nog te veel mensen met corona in het ziekenhuis. Daarom blijven coronamaatregelen nodig.

Regionale maatregelen

Veiligheidsregio Brabant-Noord monitort samen met haar partners continu de actuele situatie rondom het coronavirus. Ook de regionale maatregelen (noodverordeningen) staan op de website Veiligheidsregio Brabant-Noord.

tekening over Coronaregels

Klik hier om naar de enquĂȘte te gaan.