Nederland tot en met 9 februari in lockdown

Laatst gewijzigd op: 14-01-2021

Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt.

Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft. Dat betekent dat we onze contacten zo veel mogelijk moeten beperken zodat het virus zich minder snel kan verspreiden. Daarmee houden we de zorg toegankelijk voor iedereen. Dit is extra belangrijk met oog op de ontwikkeling van de nieuwe varianten van het coronavirus, waarnaar het OMT nu aanvullend onderzoek doet. Daarnaast vraagt het kabinet het OMT ook nut en noodzaak van eventuele verzwarende maatregelen, zoals een avondklok, te onderzoeken.

Lees het hele bericht op www.rijksoverheid.nl of het nieuwsbericht van 12 januari in eenvoudige taal.
We begrijpen we dat bewoners veel vragen hebben hierover. Voordat u ons gaat bellen verzoeken we eerst even te kijken op de website van de Rijksoverheid.

Regionale maatregelen

Veiligheidsregio Brabant-Noord monitort samen met haar partners continu de actuele situatie rondom het coronavirus. Het laatste nieuws en de regionale maatregelen (noodverordeningen) staan op de website Veiligheidsregio Brabant-Noord.

tekening over coronaregels

Klik hier om naar de enquête te gaan.