Aandacht voor elkaar: lindeboom geplant

Laatst gewijzigd op: 07-10-2020

Dinsdag 6 oktober is door het Kabinet bestempeld als begin van een periode van Aandacht voor Elkaar in coronatijd. Die dag heeft burgemeester Buijs-Glaudemans een lindeboom geplant in het herinneringsbos van Landerij VanTosse. Dat deed zij samen met een aantal inwoners. De herinneringsboom is er voor troost en herinnering voor iedereen die heeft geleden onder de coronacrisis. Het herinneringsbos is altijd toegankelijk. U vindt het bos aan de Suggelaarsestraat in natuurgebied De Stelt.

‘Voor iedereen die door het coronavirus zware tijden en verlies heeft ervaren. Voor troost en hoop op beter’ ‘Voor iedereen die door het coronavirus zware tijden en verlies heeft ervaren. Voor troost en hoop op beter’

Linde - boom van Liefde

De boom die op 6 oktober is geplant, is een lindeboom. Een linde herken je aan de ruwe bast, stevige takken en hartvormige bladeren. Het woord ‘linde’ betekent bindsel; in vroegere tijden gebruikt om schoenen en touw van te maken. Door de hartvormige bladeren staat de linde ook bekend als ‘boom van liefde’. Verbinden en liefde zijn symbolen die onmiskenbaar passen bij de coronatijd. 

Aandacht voor Elkaar

Het Kabinet staat op dinsdag 6 oktober stil bij de gevolgen van de coronacrisis. Het is de start van een periode met extra aandacht voor elkaars verdriet, teleurstellingen en andere gevolgen die mensen ervaren door corona. De periode van aandacht voor elkaar loopt tot het einde van het jaar.

Herinneringsbos Landerij VanTosse

Het herinneringsbos is een bos vol verhalen over het leven van mensen. Bomen die gebeurtenissen en herinneringen levend houden. Elke boom heeft een eigen boodschap, net als de linde die nu in coronatijd geplant is. De redenen om een boom te planten zijn heel verschillend: huwelijk, geboorte, verjaardag, jubileum of overlijden. Maar ook een bedrijfsopening, emigratie of symbool van vrijheid kan aanleiding zijn. Het bos ligt in een historisch landschap. De bomen moeten daar bij passen en zeker 100 jaar meegaan. In het herinneringsbos staan daarom eiken, beuken, haagbeuken, kastanjes, esdoorns, lindes en berken.

Klik hier om naar de enquête te gaan.