Gedeeltelijke lockdown gaat verder

Laatst gewijzigd op: 19-11-2020

Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen, en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. Daarom is het van belang dat we de gedeeltelijke lockdown voortzetten. We blijven het aantal contactmomenten en reisbewegingen beperken. We blijven de basisregels toepassen. En proberen elkaar door deze lastige periode heen te helpen.

Onder meer musea, theaters, zwembaden en pretparken kunnen na een sluiting van 2 weken weer open en we mogen weer sporten in groepslessen. Mensen mogen per dag weer maximaal 3 mensen thuis ontvangen en met maximaal 4 mensen in groepsverband buiten zijn. Tegelijk blijft de gedeeltelijke lockdown in stand. We adviseren nog steeds om tot medio januari niet naar het buitenland te reizen, tenzij dat strikt noodzakelijk is. Om het aantal keren dat mensen in contact met elkaar komen te beperken, blijven evenementen verboden en is een algehele sluiting van de horeca.

Lees het hele bericht op www.rijksoverheid.nl

Lees de belangrijkste maatregelen in eenvoudige taal op de website van de Rijksoverheid

Regionale maatregelen

Veiligheidsregio Brabant-Noord monitort samen met haar partners continu de actuele situatie rondom het coronavirus. Het laatste nieuws en de regionale maatregelen (noodverordeningen) staan op de website Veiligheidsregio Brabant-Noord.

Klik hier om naar de enquĂȘte te gaan.