Uitbreiding terrassen in gemeente Oss

Laatst gewijzigd op: 20-05-2020

Het Centrummanagement Oss en Koninklijke Horeca Nederland – afdeling Oss heeft gemeente Oss gevraagd of de ruimte voor terrassen uitgebreid kan worden. Samen met hen heeft gemeente Oss daarvoor een plan gemaakt. Door coronamaatregelen kunnen er minder mensen op het terras zitten omdat je rekening moet houden met de 1,5 meter. De extra terrasruimte geeft de horecaondernemers meer mogelijkheden.

Wethouder Joop van Orsouw:

‘Het zijn onzekere tijden voor de horecaondernemers in het centrum, in de kernen en in het buitengebied. Als gemeente willen we erg graag meewerken aan dit plan. We hebben de aanvragen van de horecaondernemers verwerkt in een totaalplan. Daarbij bekeken we steeds wat mogelijk is voor de ondernemers en wat mogelijk is in verband met de veiligheid van onze inwoners.’

Aanvragen voor uitbreiding in centrum en kernen

Er zijn meer dan 55 aanvragen binnengekomen voor uitbreiding van het terras. Niet alleen van ondernemers uit het centrum. Ook ondernemers uit de kernen en het buitengebied willen graag uitbreiding. Bij de meeste ondernemers is het mogelijk om uit te breiden. Gemeente Oss heeft aangegeven waar ruimte is om dat te doen. Voorwaarde is dat de ondernemers zelf in gesprek gaan met de omgeving.

Klik hier om naar de enquête te gaan.