Versoepelingen coronamaatregelen

Laatst gewijzigd op: 22-04-2021

De overheid heeft per 28 april versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Per dezelfde datum zijn vanzelfsprekend ook in de gemeente Oss versoepelingen van kracht.

Markt

Op de markten mogen, naast voedselkramen, ook weer non-food kramen staan. Dat is op zaterdag 1 mei weer voor het eerst. De dinsdagmarkt van 4 mei is dan ook weer als normaal. Uiteraard gelden nog wel de coronaregels van afstand en hygiëne. 

Winkels

De winkels mogen weer mensen ontvangen zonder afspraak, zoals in de landelijke berichtgeving over de versoepeling is aangekondigd.   

Terrassen

De terrassen mogen onder voorwaarden (zoals bezoekersaantallen en kuchschermen) weer open, en Oss volgt dit beleid. Net als vorig jaar wordt in de gemeente Oss ook nu, vanaf 28 april, extra ruimte gecreëerd voor terrassen. Dat blijft het hele jaar zo, tenzij de landelijke richtlijnen weer worden aangepast. 

Fietsenstallingen en parkeren

Vanaf 28 april zijn de fietsenstallingen Kruisstraat en Oostwal weer open en bewaakt. Het stallen van de fiets blijft gratis. Fietsen in het centrumgebied van Oss is vanaf dan niet meer toegestaan.

Op parkeerterrein Jurgensplein en in de parkeergarages Oostwal is het niet langer het eerste half uur gratis parkeren. De parkeergarage Bergoss is ’s avonds weer geopend, zodat er ook op koopavond geparkeerd kan worden.

Klik hier om naar de enquête te gaan.