Oss steunt Oekraïne

Inschrijven vluchtelingen

Vluchtelingen uit Oekraïne die in Oss verblijven kunnen zich inschrijven bij de gemeente Oss. De gegevens worden opgenomen in de Basisregistratie Personen (BRP). Na de inschrijving wordt er een Burgerservicenummer (BSN) uitgegeven. Dat BSN is belangrijk om op een later moment gebruik te kunnen maken van allerlei voorzieningen zoals leefgeld of om aan het werk te gaan. Vluchtelingen uit Oekraïne hoeven telefonisch geen afspraak te maken, maar kunnen een mail sturen naar opvangvluchtelingen@oss.nl. Vermeld in de mail de naam, om hoeveel personen het gaat en de contactgegevens. De gemeente neemt dan zo snel mogelijk contact op om een afspraak voor de inschrijving te maken. De afspraken zijn altijd op een dinsdag of woensdag.

Hulp & opvang vluchtelingen

Wij bieden graag hulp en ondersteuning voor Oekraïense vluchtelingen. Waar het kan pakken we onze verantwoordelijkheid en rol. We staan in nauw contact met hulporganisaties. Voor de getroffenen in Oekraïne, en de opvang hier.
Ook zijn er inwoners die graag iets willen doen. En we zien ook heel veel initiatieven die door onze inwoners en instellingen worden. Dat typeert ons als Ossenaren: als het nodig is staan we klaar.
Meer informatie over de opvang van vluchtelingen

Doet u zaken in Oekraïne of Rusland?

De Europese Unie heeft verschillende sancties ingesteld tegen Rusland. Deze hebben gevolgen voor ondernemers die zakendoen met dit land. Voor vragen kunnen ondernemers terecht bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Meer informatie van RVO