Help mee op één van de Osse stembureaus

Gemeente Oss zoekt enthousiast persoon die willen helpen op één van de Osse stembureaus.

Je controleert onder andere de stempassen en zorgt dat de stemmen aan het eind van de dag goed geteld zijn. Ervaring is niet nodig, wel enthousiasme. En je moet heel zorgvuldig kunnen werken.

Ben je beschikbaar op 20 maart en/of 23 mei 2019? Meld je dan aan. Je kunt kiezen uit twee functies:

Voorzitter van een stembureau

Als voorzitter heb je de leiding in een van de stembureaus. Je zorgt onder andere voor de planning, je verdeelt de taken en let erop dat alles op het stembureau goed gaat. Je bent ervoor verantwoordelijk dat aan het einde van de dag alle stemmen goed zijn geteld. Je bent 18 jaar of ouder en je hebt minimaal MBO+ werk- en denkniveau.

Lid van een stembureau

Als lid van het stembureau help je de voorzitter. Je controleert onder andere de stempassen van mensen die komen stemmen en je houdt precies bij hoeveel mensen komen stemmen. Je let er op dat mensen stembiljet op de goede manier in de bus doen. Je bent 18 jaar of ouder en je hebt minimaal MBO+ werk- en denkniveau.

Vergoeding en aanmelden

De vergoeding voor de rol van voorzitter is € 15,00 per uur en voor stembureauleden € 12,50 per uur. Aanmelden kan via dit formulier.

Opleiding verplicht

Je krijgt na je aanmelding een uitnodiging voor een opleiding via internet (e-learning). Deze is verplicht voor leden én voorzitters en je moet een voldoende hebben voor de eindopdracht. Je kunt de opleiding gewoon thuis doen. Voorzitters krijgen ook nog een uitnodiging voor informatie bijeenkomst over de systemen die gebruikt worden op het stembureau. Als je in 2018 al bij deze informatie bijeenkomst was, dan hoeft dat dit jaar niet.

Verkiezingen in 2019

In 2019 zijn drie verkiezingen:

• Provinciale Staten & Waterschap (woensdag 20 maart 2019)
  • Europees Parlement (donderdag 23 mei 2019)

Waar zijn de stembureaus?

Oss heeft stembureaus in de stad en in de kernen. Binnenkort vind je hier een lijst met alle stembureaus.

Vragen

Heb je een vraag over meehelpen op een van de Osse stembureaus? Mail dan naar stembureau@oss.nl

Doe mee en meld je aan!