Mededeling

Blijf op de hoogte van het laatste (lokale) nieuws over het coronavirus op www.oss.nl/coronavirus

BSOB en gemeente geven uitstel van betaling

Laatst gewijzigd op: 25-03-2020

De belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) besluit om door het coronavirus soepel om te gaan met het betalen van belastingen. Dat betekent dat BSOB de komende tijd geen aanslagen, aanmaningen en dwangbevelen oplegt. Voor alle openstaande bedragen die nog betaald moeten worden, geeft BSOB uitstel tot 1 juni 2020. Dit geldt voor alle inwoners, bedrijven, organisaties en verenigingen in de gemeente Oss.

Frank den Brok, wethouder Financiën gemeente Oss: ‘We merken dat corona er voor heel veel inwoners, ondernemers en anderen diep inhakt. Op deze manier hopen we dat de mensen die het zwaarst getroffen zijn wat ruimte krijgen.’

Extra maatregen gemeente Oss

• Voor alle rekeningen die gemeente Oss op dit moment verstuurd heeft naar bedrijven, inwoners, verenigingen en maatschappelijke organisaties geldt een uitstel van betaling. Dit uitstel van betaling is tot 1 juni 2020.
  • Voor nieuwe rekeningen, geldt een standaard betalingstermijn van 90 dagen in plaats van 30 dagen.
  • De gemeente Oss doet er alles aan om facturen, die zij van bedrijven ontvangen, zo snel mogelijk te betalen, in elk geval binnen 15 dagen.

Met deze maatregelen wil de gemeente voorkomen dat inwoners, bedrijven, organisaties en verenigingen op korte termijn financieel in het nauw komen. Uitstel van betaling kan wat lucht geven in onzekere tijden.

Ondersteuningspakket voor ondernemers

Het kabinet kwam deze week al met een ondersteuningspakket specifiek voor ondernemers. Ook de provincie en de banken hebben aangegeven dat zij ondernemers gaan steunen.

Meer crisismaatregelen

We verwachten binnenkort meer crisismaatregelen voor inwoners, bedrijven, organisaties en verenigingen. De gemeente vertaalt deze zo snel mogelijk door naar Oss en kijkt wat zij als gemeente aanvullend kunnen doen.